Prema prvim rezultatima koje je za opštinu Prizren objavila Centralna izborna komisija, kandidat Demokratske partije Kosova Šaćir Totaj dobio je skoro 2.000 glasova više u odnosu na svog protivkandidata Mitahera Haskuke iz Samoopredeljenja, prenosi Gazeta ekspres.

Iz CIK saopštavau da je Totaj dobio 7.748 glasova ili 58,69 odsto, dok je Mitaher Haskuka osvojio 5.453 glasa ili 41,31 odsto.
Šef izbornog štaba DPK u Prizrenu Kujtim Gaši je rekao da je na osnovu prvih preliminarnih rezultata ta partija pobedila, ali da za sada nema mesta slavlju.

S druge strane, kandidat Srpske liste za gradonačelnika Klokota Vladan Bogdanović ubedljivo je pobedio u drugom krugu lokalnih izbora na KiM.

Kako saznaju Novosti, Bogdanović je trijumfovao sa 1021 glasom i potukao drugog kandidata Strahinju Spasića koji je nastupio protiv Srpske liste.

– Ovime je Srpska lista potvrdila pobedu u svih 10 opština sa srpskom većinom i još jednom pokazala da ima najsnažnije poverenje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i da čvrsto stoji uz svoju državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića! – navode iz SL.

Kada su u pitanju izbori za gradonačelnika Prištine, u neizvesnoj trci za sada vodi kandidat Demokratskog saveza Kosova Peprerim Rama, prenosi Koha.

Kako je saopštio CIK, na osnovu 76 odsto prebrojanih glasova, Rama je dobio 30.211 ili 51,1 odsto od ukupnog broja izašlih na izbore u Prištini.

NJegov protivkandidat iz Samoopredeljenja i doskorašnji ministar zdravlja u kosovskoj vladi Arben Vitija za sada ima 28.905 glasova, odnosno 48,9 odsto glasova izašlih na birališta.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".