Након победе и прославе са породицом, Ђоковић је обукао мајицу на којој је одштампана његова фотографија са Брајантом. Ђоковић је на УС Опену освојио 24. гренд слем трофеј, број који је на дресу у најславнијим данима каријере носио Коби Брајант, што је Србин решио да симболично уједини.

Пошто је обукао мајицу, Новак ју је пољубио и рукама показао ка небу.

Фото: Профимедиа

 

 

Ђоковић и Брајант су били пријатељи, након погибије чувеног кошаркаша је Србин неретко на опреми имао симболе који сећају на Мамбу, а у изјави после финала је објаснио потез са мајицом и идеју коју није желео да шири ван људи из свог тима:

- Ова мајица... Размишљао сам пре седам дана да је направим, никоме нисам рекао, само сам замолио људе из тима да ми помогну. Коби ми је био близак пријатељ, причали смо пуно о победничком менталитету, како се вратити после повреда и бити на врху игре. Био је један од људи на које сам највише раунао, био је увек ту као подршка. Погодила ме је његова смрт. Носио је број 24 када је постао легенда Лејкерса и светске кошарке, па сам овако на један леп симболичан начин направио сећање на њега, рекао је Ђоковић.

Фото: Профимедиа

 

 

Коби Брајант је погинуо 26. јануара 2020. у паду хеликоптера, настдало је још осморо људи укључујући Ђијану Брајант, Кобијеву ћерку.

(Спортал)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".