Председник Републике Хрватске и врховни командант Оружаних снага Зоран Милановић учествовао је на полагању заклетве 39. генерације војника на добровољној војној обуци у Пожеги.

Говорећи о изборима, каже да се нада да ће се држати тога да избори буду сваке четири године. О одржавању парламентарних и европских парламентарних избора истог дана каже: "Не дај Боже, никако".

- Надам се да се неће распустити раније, а онда када се распусти, уски је простор када председник доноси одлуку - рекао је он.

Фото: Профимедиа

 

 

- Надам се да ћемо поново остати при тој идеји да се избори одржавају сваке четири године - рекао је Милановић.

О Бојсима

- Не можете сваки пут, можете можда у ХДЗ-у, али рећи да ја чиним штету Хрватској, да чиним зло Хрватима у Грчкој је нетачно, то је корумпирано. Дај ми доказе. Чиме правим штету? ХДЗ и Пленковић кретенизују државу, убијају смисао за хумор - наставио је.

Фото: Профимедиа

 

 

- Аристотел то не би боље замислио. Грлићев мозак не може да буде доследан две секунде. Да сам наљутио грчке судије. Овај Грк је сјајан. Иако је вероватно неки ниво судија могао да донесе одлуку да људима да тричавих 18 месеци. Чланица ЕУ има притвор - то је шала. 18 месеци за обичне хулигане? Шта се мора догодити за тих 18 месеци, другови и другарице? Војни рок у СФРЈ није трајао 18 месеци - истакао је он.

- Хајде, покушајте да донесете такав закон у Хрватској и оправдајте га борбом против хулигана. То су барабе које треба сузбити. Прошетајте Загребом, видећете милијарду графита који бесрамно уништавају туђу имовину. Идете ли због тога у притвор? - пита Милановић.

Додаје да хулигани прво наносе себи штету.

- То је оно чиме би требало да се бавите. То је насиље над имовином, уништена фасада и разбијен прозор.

(Аваз)

БОНУС ВИДЕО: