Пре тачно десет година Стефан Јовић дебитовао је за репрезентацију Србије, наступао је на Медитеранским играма и Универзијади, а за А селекцију на великом такмичењу први пут је заиграо 2014. на Светском првенству у Шпанији.

ФОТО: М. Вукадиновић

 

 

На почетку репрезентативне каријере, Стефан Јовић је имао само једну малу тетоважу, и то на левој руци која је углавном била покривена стезником, па се практично није ни видела.

Изгледа да код њега важи ово правило да први цртеж на телу обично вуче други, трећи…па се и није баш тако лако зауставити. На овом Мундобаскету видимо Јовића са "рукавом", комплетна лева рука је у једном сплету тетоважа, али то није све, пре неколико година је урадио и велики цртеж на грудима на којем су приказане две особе испод палми, море и натпис "Суммер лонг".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefan Jovic (@stefanjovic)

Очигледно да је љубитељ лета, плажа и кулирања, али овога пута имао је преча посла, одазвао се позиву селектора Пешића да помогне на месту на коме највише шкрипи.

У међувремену се и "рукав" проширио. Ради се о комбинацији мотива, од голуба, стопала, натписа, па до носеће слике на рамену лава и лавице.

Фото: FIBA Basketball

 

 

Тако је плејмкејкер Србије преузео палицу од Мирослава Радуљице, који је франије био кошаркаш репрезентације са највише тетоважа. Додуше, Јовићу то није био проблем јер се култ тетовирања кошаркаша у нашем тиму изгледа изгубио.

БОНУС ВИДЕО: