У бившој фирми оца Филипа Ђорђевића, Душана, раднику Милану Брковићу машина је откинула руку! Несрећни догађај се десио пре 26 година, а фудбалеров отац до данас није исплатио повређеном човеку 50.000 евра, колико је одређено правоснажном пресудом.

Фото: Инстаграм принтскрин

 

Како преносе медији, несрећни случај се десио 1996. године, чија се производна хала налазила у Сопоту, где се незгода и десила!

- Фирма се бавила производњом сточне хране, а несрећни Милан није био запослен ни у фирми, ни на том радном месту. Радио је на црно, на машини која је дробила храну за животиње. Како није била обезбеђена заштитном оградом, а и сам радник није био обучен за те послове, приликом сипања уља у њу машина му је ухватила мантил и увукла га унутра! Самлела му је пола тела, укључујући и руку! Од тада је човек потпуни инвалид - испричао је извор!


Како нам је рекао, од 1998. године Милан Брковић је на суду са својим бившим послодавцем, оцем прослављеног фудбалера Филипа Ђорђевића:

Више од две деценије човек покушава да издејствује правду, али безуспешно. Судија која је тада водила поступак у међувремену је отишла у пензију, а онда се предмет пребацивао на њене колеге које су пресудиле у корист несрећног радника. Филипов отац Душан је годинама избегавао њено уручење, а фирму у којој се десио несрећан случај је и угасио. Сву своју имовину је пребацио на трећа лица како би избегао да Брковићу исплати штету.

Како нам је још извор упућен у цео процес објаснио, отац познатог фудбалера имао је срамотну одбрану на суду.

ФОТО: АТА

 

- Рекао је да је радник на сопствену одговорност залазио у део који није био обезбеђен, да се пео преко буради и да је био пијан. Суд је, наравно, одбацио те оптужбе и осудио је Ђорђевића.

Отац бившег репрезентативца је, како смо сазнали, покушавао и да избегне принудну наплату и обмане извршитеље:

- Када су извршитељи покушали да попишу његове непокретности, он је испразнио цео стан у којем живи и још се жалио како је за транспорт тих ствари морао да плати 600 евра. Несрећном човеку без руке, који је и социјални случај, уместо новца понудио је прасиће - рекао је извор.

Адвокат оштећеног Милана Брковића Владимир Николић потврдио је сазнања до којих смо ексклузивно дошли!

- Тачна су ваша сазнања да је мој клијент Милан Брковић тужио господина Душана Ђорђевића за накнаду нематеријалне штете настале услед повреда на раду које је претрпео као запослени у фирми господина Ђорђевића. Догађај датира из 1996. године, када је мој клијент приликом обављања радних задатака које му је поверио господин Ђорђевић, а за које претходно није био обучен, претрпео тешке телесне повреде у виду трауматске ампутације десне руке и нагњечења готово целог тела. Због тога што није предузео адекватне мере заштите и поступао у складу са тада важећим правилницима, против господина Ђорђевића је вођен и кривични поступак у којем је проглашен кривим за кривично дело тешко дело против опште сигурности из члана 194 Кривичног законика у ком му је изречена условна осуда - рекао је за Информер адвокат Владимир Николић.

- Мој клијент је поднео тужбу још 1998. године тада надлежном Четвртом општинском суду и истина је да је судија код које је првобитно вођен поступак недавно отишла у пензију, као судија Врховног касационог суда. Након готово 25 година вођења судског поступка мој клијент је дочекао ове године да Апелациони суд потврди првостепену одлуку Трећег основног суда у Београду којом је господин Ђорђевић обавезан да на име нематеријалне штете исплати износ од 5.500.000 динара.


Адвокат оштећеног нам је такође потврдио да је фудбалеров отац избегавао и суђења и уручење пресуде:

- Истина је да је током целог поступка господин Ђорђевић злоупотребљавао процесна овлашћења како би што више одуговлачио поступак. Истина је да је у поступку извршења надлежни извршитељ, који је водио поступак по првобитној правоснажној пресуди коју је Ђорђевић успео процесном злоупотребом да укине затекао испражњен стан. Што је, такође, био један од начина да избегне накнаду штете проузроковане мом клијенту! Ми ћемо сада морати поново у поступак извршења преко јавног извршитеља имајући у виду да господин Ђорђевић не показује никакво интересовање нити се сматра дужним да плати штету коју је нанео мом клијенту - закључио је адвокат.

 

Подсетимо, фудбалер Филип Ђорђевић иза себе има богату спортску каријеру, а његово богатство се процењује на више милионима евра. Играо је за Црвену звезду, италијански Лацио, француски Нант, италијански Кјево, а бранио је и боје српске репрезентације. Ако отац не може и неће да исплати штету несрећном раднику, верујемо да бивши фудбалер то може и треба да учини.

Филипова мајка хапшена због утаје пореза

У заједничкој акцији инспектора Пореске полиције и Министарства унутрашњих послова, пре две године, мајка Филипа Ђорђевића Д. Ђ. (67) била је ухапшена због сумње да је, са још четири особе, извршила кривично дело утаје пореза, злоупотребе службеног положаја и злоупотребе положаја одговорног лица! Осумњичени се терете да су од децембра 2017. године до фебруара 2019. године малверзацијама у царинском поступку оштетили буџет Републике Србије за износ од 130.396.311 динара - саопштила је Пореска управа 2021. године.

Курир. рс

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".