Песникиња и продуценткиња телевизијске емисије "Дневница" Лејла Кашић објавила је да је музичар Антонио Пушић, познатији као Рамбо Амадеус, признао кривицу и да је новчано кажњен.

Она је у марту најавила да ће га пријавити надлежним органима за сексуално узнемиравање. Кашићева је тада казала да је Антоније Пушић непримерено додирнуо, а онда и извређао.

Фото: В. Данилов

 

Она је на друштвеним мрежама навела да је Антоније Пушић, како је право име музичара, осуђен за прекршај Закона о јавном реду и миру, а да је његово понашање окарактерисано као нарочито дрско, бестидно и увредљиво.

Лејла се огласила на друштвеним мрежама:

"Нисам неко ко је склон таблоидним насловима, прављењу интрига од нечега што представља трауматично искуство. Чувајући и своје и достојанство осуђеног, нисам одговарала на упите новинара од марта и од тада до сада случај је био у рукама институција.

Сада када је све завршено и када је осуђени добио какву-такву казну поносна сам на себе и захвална свим људима (и које знам и које не знам) што су били уз мене. Нарочито Ани из Центра за женска права и Јовани из њихове правне подршке.

ФОТО: Фејсбук / Лејла Кашић

 

Кажем ,,какву-такву казну” јер Црна Гора још увијек нема сексуално узнемиравање у Кривичном законику.

Поносна сам, јер ово није било само за одбрану моје части и интегритета, већ и за сваку од нас, па и сваког мушкарца који је прошао кроз слично (и горе), а ћутала је и ћутао је.

Наше ћутање људима склоним манијакалном и насилном понашању даје одобрење. Одобрење даје храбост. Храбост даје незаустављивост.

Није ово мала/велика побједа само за мене. Већ за сваког од нас ко се сјутра охрабри да пријави било какво насиље. И оног ког обесхрабри да исто почини.

Кад већ витештво, чојство и јунаштво утихну и здрава мушкост се утопи у мизогинији и рупама система, ми смо те које не смију да дозволе: да буду изманипулисане, гаслајтоване, ућуткане.

Не смијемо да трпимо.

Због свих оних које је охладила мушка рука која је, да је било правде, могла да буде спријечена.

Због свих оних које својим примјером инспиришемо", завршила је

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".