Постоје необичне теорије о томе што се крије иза врата ове високе зграде. Сваких неколико година појављују се фотографије и видео снимци језивог небодера на друштвеним мрежама. Године 2017. је чак и Том Ханкс објавио на друштвеној мрежи: "Ово је најстрашнија зграда коју сам икада видио! Што се догађа унутра?"

Након што су снимци зграде ове недеље подијељени на Твитеру и Редиту, корисници мрежа су се расписали о томе шта је унутра па је једна особа написала: "Даје ми вибру МИ-6", а друга је додала: "Људима - гуштерима не требају прозори."

Истина која се крије иза зграде не одговара баш лудим теоријама о ванземаљцима и 'људима - гуштерима', међутим, занимљива је и наводно има неке мрачне тајне.

Фото: Профимедиа

 

Налази се у улици Томас 33 у Њујорку, а позната је и као зграда 'Лонг Лајнс'. Небодер је пројектован и изграђен између 1969. и 1974. за смештај телефонске комутацијске опреме AT&T (American Telephone and Telegraph Company) - једног од најважнијих телекомуникацијских чворишта у САД-у. Опрема је захтевала висок ниво простора и сигурну локацију, стога су спратови зграде виши од просека. Иако његова висина сеже до 40 спратова, заправо их је само 29.

Прича се и да је небодер изворно дизајниран да издржи нуклеарну експлозију и да је имао довољно хране да 1.500 људи одржи у животу две недеље у случају катастрофе.

Откако је изграђен, користио се као међуградска телефонска централа АТ&Т-а до 1999., када се компанија преселила на другу локацију.

Фото: Профимедиа

 

Данас се небодер без прозора понекад користи за своју изворну намену телефонске комутације од стране неких локалних оператера. Остала подручја зграде наводно се користе као центар високе сигурности за податке. Сада је познатија као улица Томас 33 , а не као зграда АТ&Т или 'Лонг Лајнс Билдинг'.

Теоретичари завере верују да је реч о тајној бази НСА (Агенција за националну сигурност). Њихова истрага из 2106. је открила документе Едварда Сноудена, који служе као уверљиви докази да је Томасова улица 33 служила као место за надзор НСА-е. Према речима бившег инжењера АТ&Т-а - верује се да постоји веза која усмерава телефонске позиве између Сједињених Држава и земаља широм света. Наводно је агенција прислушкивала те позиве из сигурног објекта унутар зграде АТ&Т-а, а то је једно од најважнијих места надзора Националне сигурносне агенције у Сједињеним Државама. Документи Едварда Сноудена који су процурили тврде да је структура коришћена за шпијунирање телефонских позива, факсираних порука и интернетских података те да је прво развијена под именом 'Пројекат X'. НСА је за одбила да коментарише истрагу, а шта се заправо догађа иза врата зграде остаје мистерија.

Неки корисници друштвених медија верују у разне теорије. Једна особа је на друштвеним мрежама написала: "Дакле, овде сада живе сви вампири?" Вампирска теорија показала се популарном јер су се корисници шалили да неће моћи да раде са сунчевом светлошћу која улази кроз прозоре. Други су уверени да су мали зелени ванземаљци и друга ванземаљска бића скривена далеко од света, иза језивих зидова небодера па су коментарисали: "Овде држе ванземаљце."

"Верујем да је то седиште 'људи у црном'", рекао је један корисник Редита, пише Дејли Мејл.

БОНУС ВИДЕО: