Узнемирујући случај је откривен након што је Ивана Л., партнерка Уроша Пашајлића, отишла у полицију и пријавила насиље. Поред тога, она је испричала да зна да Пашајлић има ћеркицу и помогла је надлежнима да је пронађу.

У оптужници против Пашајлића, у коју је "Блиц" имао увид, откривени су детаљи тренутка када су полицијски службеници угледали девојчицу која је била закључана у тоалету - лежала је у кади, неухрањена и дехидрирана, а призори су били толико узнемирујући да ни дугогодишњи професионалци нису могли да остану прибрани.

Према информацијама које поседујемо, тужилаштво је навело да је осмогодишња девојчица чак 7 дана била закључана сама у стану без основних услова за живот. За то време, Пашајлић је на другој локацији у стану држао закључану Ивану, којој је претио и малтретирао је.

Побегла из стана и пријавила случај

Ивана је, како је испричала у тужилаштву, трпела језиво насиље од свог партнера.

У марту ове године је одлучила да побегне и насилника пријави полицији.

- Он ју је вређао на путу до стана, затим је закључао врата и ујутру наставио да јој прети. Главом је ударио у њену главу, а кључ од стана је држао код себе, како не би напустила стан - наводи се у оптужници.

 

Такође, Пашајлић је претио својој партнери да ће јој "побити породицу".

Како је испричала Ивана, она је у стану видела један рачун на којем је била адреса са Звездаре. Упамтила је ту адресу и рекла полицајцима, јер је сумњала да се дете тамо налази, што се касније испоставило као истина.

Ивана Л. је девојчицу (8) први пут видела 2019. године, а како је испричала тужилаштву, она је тада изгледала драстично другачије, него када су је полицајци пронашли заточену у кади.

- Дете је деловало фино и нормално, она је провела код мене три недеље у Борчи 2020. године. Након тог боравка, Урош ми је причао како сам детету испрала мозак, јер је након тога стално тражила маму. Када је упитао ко је мама, девојчица је одговорила: "Ивана". На пролеће сам се преселила и стално сам звала Уроша да доведе девојчицу на ручак, јер је он код мене стално ручао и вечерао. Крајем лета 2020. године када сам видела дете последњи пут пре проналаска у кади сам направила "грешку" како ми је Урош рекао, јер сам дете одвела у парк. Рекао је да само он и стрина умеју да брину о детету, а да сам ја мекана и да ја нисам имала контакт са децом из дома, где је раније девојчица боравила, као и да он због тога пуно ради са њом. Када смо биле у парку, понашала се нормално - открила је Ивана.

Како је истакла, разлика на девојчици је била огромна, јер девојчица је након што је пронађена у кади била у веома лошем стању, није чак ни говорила.

- Она сада не зна да прича, а раније је говорила, то да сада не уме сам видела када смо је пронашли у кади - испричала је она.

Колика казна прети оцу из пакла?

Прво основно јавно тужилаштво у Београду тражи максималну казну затвора за Пашајлића.

Пашајлић се у случају своје ћеркице терети за кривично дело Насиље у породици. За ово дело је запрећена казна затвора од две до десет година затвора.

Због мучења партнерке му се на терет ставља кривично дело Злостављање и мучење, за које је запрећена казна затвора од шест месеци до пет година.

Како наш Закон не сабира казне за више кривичних дела која се осумњиченом стављају на терет, те казна не може бити максималан збир истих, Пашајлићу прети максимум казне затвора од 14 година и шест месеци.

Поред запуштања детета, које је живело у језивим условима, откривено је и да је девојчица практично била "невидљива" за систем. Дете није било уписано у школу, није ишло на систематске прегледе, у нашем друштву као да није ни постојало.

А њена тешка судбина је започела још у породилишту, када је болница алармирала Центар за социјални рад јер су посумњали да родитељи нису адекватни родитељи.

Ипак, касније је оцењено да је отац "адекватан" и дете му је поверено на старање, док је мајка могла да виђа ћерку повремено.

Суђење Пашајлићу је првобитно требало да почне 28. јула, али је тада одложено јер је његов адвокат био на одмору и није се појавио у суду.

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".