Пресудом Апелационог суда у Нишу потврђена је пресуда Вишег суда у Врању којом је окривљени Дејан П. осуђен на јединствену казну доживотног затвора због извршења кривичног дела тешко убиство, потврђено је Куриру у Апелационом суду у Нишу.

Окривљеном су предходно утврђене казне затвора за свако извршено кривично дело и то за кривично дело тешко убиство из Кривичног законика, казна доживотног затвора, за кривично дело насиље у породици, казна затвора у трајању од 2 године и за кривично дело насиље у породици казна затвора у трајању од једне године, након чега је окривљеном изречена јединствена казна доживотног затвора, наведено је у саопштењу Апелационог суда. У ову казну окривљеном

Да подсетимо, окривљени Д.П. је након насиље над члановима своје породице кухињским ножем нанео тешке телесне повреде супрузи С.П. Услед задобијених тешких телесних повреда опасних по живот, Снежану П. је преминула. Породична драма одиграла се у Врању прошле године у марту. Окривљени Д.П. је правноснажно осуђен да је дана 23. марта 2022.године, по повратку кући у вечерњим сатима, под дејством алкохола и повишене емоционалне напетости, у стању смањене урачунљивости, али не и битно, са умишљајем, вршио насиље над члановима своје породице.

Вређао је ћерке називао их погрдним именима, претећи да ће их заклати, а када се његова супруга, сада покојна С.П. вратила са посла и седела са ћеркама у дечијој соби, покушао да оштећену удари рукама. Затим је узео кухињски нож и више пута замахнуо према оштећеној С.П., у чему су га спречиле ћерке тако што се оштећена М.П. рвала са њим, а оштећена малолетна ћерка га вукла за рамена покушавајући да га одвоји од оштећене.

Међутим он је успео да убоде супругу у леви слабински део тела, извукао нож и поново замахнуо према оштећеној, када га је оштећена М.П. у томе спречила, тако што је ухватила нож за сечиво и истргла га из руке оптуженог. Од задобијених тешких телесних повреда опасних по живот, оштећена С.П. је преминула дана 24.марта 2022.године у КБЦ у Нишу, док је оштећена малолетна ћерка задобила тешку телесну повреду у виду прелома доручне кости петог малог прста десне шаке са дислокацијом, наведено је у саопштењу Апелационог суда.

Како Курир сазнаје ово је друга казна доживотног затвора коју је потврдио и изрекао Апелациони суд у Нишу.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: