Presudom Apelacionog suda u Nišu potvrđena je presuda Višeg suda u Vranju kojom je okrivljeni Dejan P. osuđen na jedinstvenu kaznu doživotnog zatvora zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo, potvrđeno je Kuriru u Apelacionom sudu u Nišu.

Okrivljenom su predhodno utvrđene kazne zatvora za svako izvršeno krivično delo i to za krivično delo teško ubistvo iz Krivičnog zakonika, kazna doživotnog zatvora, za krivično delo nasilje u porodici, kazna zatvora u trajanju od 2 godine i za krivično delo nasilje u porodici kazna zatvora u trajanju od jedne godine, nakon čega je okrivljenom izrečena jedinstvena kazna doživotnog zatvora, navedeno je u saopštenju Apelacionog suda. U ovu kaznu okrivljenom

Da podsetimo, okrivljeni D.P. je nakon nasilje nad članovima svoje porodice kuhinjskim nožem naneo teške telesne povrede supruzi S.P. Usled zadobijenih teških telesnih povreda opasnih po život, Snežanu P. je preminula. Porodična drama odigrala se u Vranju prošle godine u martu. Okrivljeni D.P. je pravnosnažno osuđen da je dana 23. marta 2022.godine, po povratku kući u večernjim satima, pod dejstvom alkohola i povišene emocionalne napetosti, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno, sa umišljajem, vršio nasilje nad članovima svoje porodice.

Vređao je ćerke nazivao ih pogrdnim imenima, preteći da će ih zaklati, a kada se njegova supruga, sada pokojna S.P. vratila sa posla i sedela sa ćerkama u dečijoj sobi, pokušao da oštećenu udari rukama. Zatim je uzeo kuhinjski nož i više puta zamahnuo prema oštećenoj S.P., u čemu su ga sprečile ćerke tako što se oštećena M.P. rvala sa njim, a oštećena maloletna ćerka ga vukla za ramena pokušavajući da ga odvoji od oštećene.

Međutim on je uspeo da ubode suprugu u levi slabinski deo tela, izvukao nož i ponovo zamahnuo prema oštećenoj, kada ga je oštećena M.P. u tome sprečila, tako što je uhvatila nož za sečivo i istrgla ga iz ruke optuženog. Od zadobijenih teških telesnih povreda opasnih po život, oštećena S.P. je preminula dana 24.marta 2022.godine u KBC u Nišu, dok je oštećena maloletna ćerka zadobila tešku telesnu povredu u vidu preloma doručne kosti petog malog prsta desne šake sa dislokacijom, navedeno je u saopštenju Apelacionog suda.

Kako Kurir saznaje ovo je druga kazna doživotnog zatvora koju je potvrdio i izrekao Apelacioni sud u Nišu.

(Kurir)

BONUS VIDEO: