Атмосфера у нашој репрезентацији пред овај меч је феноменална, медијима су се обратили селектор Светислав Пешић и центар Никола Милутинов и сви су најавили да ће урадити шта год је у њиховој моћи како би стигли до финала.

Док су "орлови" били расположени у табору Канаде владала је велика нервоза, те је један од чланова стручног штаба ове селекције на бахат и безобразан начин отерао српске новинаре из хале пред њихов тренинг.

По завршетку тренинга Канаде медијима се обратио и селектор ове екипе, Ђорди Фернандес. Он је прво говорио о Богдану Богдановићу.

- Веома добар шутер, уопштено кошаркаш. Може да игра пик-ен-рол, затим да поентира на различите начине, веома активан, биће то тежак задатак, али као што сам рекао и пре, имамо момке који могу да га чувају, не једног, него више њих. Бранићемо га као тим, знамо да је Србија веома добар тим и биће то одличан изазов за нас - истакао је Фернандес, па додао:

Фото: Профимедиа

 

 

- Србија је један од најбољих дефанзивних тимова, терају противника на доста изгубљених лопти, након чега играју добро у транзицији. Морамо да се припремимо на то, на физичку игру.

Управо су се због те чврсте игре Словенци жалили на суђење после четвртфиналног меча против Канаде. Новинаре је занимало и да ли Фернандес сматра да ће се Србија такође жалити на арбитре.

- Не знам шта ће урадити (Србија) и не занима ме. Ако се буду жалили, нека се жале, ми морамо да играмо нашу игру. Морамо да останемо смирени и да контролишемо само што је до нас. Против Словеније смо урадили сјајан посао дефанзивно као тим, а Дилон (Брукс) је приредио одбрамбену клинику која би требало да буде у музеју ФИБА у неком тренутку - загрмео је селектор Канаде.

Фото: Профимедиа

 

 

Фернандес очекује најтежи меч у досадашњем току шампионата.

- Да, очекујем, пошто је полуфинале Светског првенства. Вођени су од стране сјајног тренера, група су момака која игра заједно, имају више ФИБА искуства од нас. То ће бити добар изазов за мој тим и радујемо му се - истакао је он, па се за крај дотакао и речи Светислава Пешића који је рекао како се Канада боље прилагодила на ФИБА правила од Сједињених Америчких Држава:

- То је само мишљење и заиста га ценим. Такође мислим да је САД јако добра екипа, срећан сам како су моји играчи заиграли, реално, потпуно нови стил кошарке. Прилагођавамо се правилима, стилу, турниру. Веома сам срећан како тим расте из утакмице у утакмицу.

БОНУС ВИДЕО: