Богдан Богдановић сјајно предводи репрезентацију Србије на Мундобаскету, а наши момци су ушли у трку за медаљу! Осим тога шти крупним корацима иде ка историјским резултатима и обара многе рекорде, породица му је на првом месту.

Кошаркаш не крије да су се управо његови најближи жртвовали како би му омогућили све неопходно за почетак бављења спортом.

Завршио је Електротехничку школу "Раде Кончар" у Београду, а његов отац Драган и мајка Ковиљка су свој живот променили из корена, како би својој деци обезбедили бољу будућност.

 

 

- Породица је темељ. Родитељи су усадили мени и сестри исправан начин размишљања. Прво, да радиш оно што волиш, да уживаш у свом послу и да чуваш фамилију и тај најужи круг људи око себе. Да будеш добар човек... Моја породица је пуна љубави и среће. Изузетно сам им захвалан на свему сто су учнили за моју сестру и мене. Биле су и тешке ситуације у животу али увек смо имали све што нам је потребно да уживамо и будемо срећни - рекао је кошаркашки ас једном прииком у емисији "Као сав нормалан свет".

Фото: Профимедиа

 

 

Открио је да су напустили Црну Гору како би им обезбедили боље услове за образовање и напред, стављајући своје животе у други план.

- Тата је радио као комерицијалиста дуго година са течом у једној фирми, а мама је била касирка, трговац. Они су се одрекли јако добрих послова у неким мањим срединама и статуса у друштву не знајући у шта се упуштају када су отишли у Београд. Али то су учинили због нас, да би мени и сестри изабрали бољи пут и бољи почетак, како ми не би живели њихове животе. Већ да имамо бољи почетни положај. Они су похађали школу у Плужинама, то је јако мало место на северу Црне Горе. Београд су изабрали да би сестра и ја имали боље услове што се тиче школовања. Почели смо да живимо у Железнику, Мирјеву и тако даље... - рекао је.

Истиче да му је млађа сестра Бојана најбољи пријатељ, заједно са њим се и преселила у Америку.

Фото: Профимедиа

 

 

- Увек смо били заједно током школовања. Била ми је дуго обезбеђење од свега, бранила ме је од свих, много је јака, имам у њој невиђеног пријатеља.Студирала је на Сакраменто стејту, са мном је у Америци. Она се одрекла свог дела живота да се посвети мени. Прву годину након пресељења тражили смо шта ће да ради, али без предзнанја и дипломе неког њиховог колеџа није могла да дође до конкретног посла или искуства - објашњава кошаркаш.

Веома јој је захвалан што је годину дана свог живота жртвовала због њега.

Фото: Профимедиа

 

 

- Тада смо решили да лагано заврши студије. Жртвовала је годину дана свог живота, посветила се мени, помогла ми око организације и живота горе, да се прилагодим. Невероватан је то културолошки шок, промена средине разлог је зашто многи тамо постану асоцијални. Самотњачки живот је то горе. Бојана је одиграла важну улогу спојила ме са неким људима - присетио се детаља из прошлости Богдан поносан на сестру и родитеље, коју су их васпитали да увек буду ту једно за друго и безусловно се воле.

Колико је Бојана укључена у Богдановићеву каријеру види се и из њењог ангажовања према вођењу кампа и фондације, а обоје представљају прави узор младима пошто дају све од себе да буду део хуманитарних акција и подршке талентованим младим спортистима.

- Не могу довољно да захвалим својој породици на безусловној љубави и подршци током целе каријере и живота - закључио је.

БОНУС ВИДЕО: