Новаков отац Срђан знао је да забави, али и шокира планету, а недавно је гостовао у емисији телевизије К1 "Преживели" где је отворио душу.

Сада је емисија и објављена, а он је, између осталог, причао о финансијама и животној борби кроз коју је прошао.

- Новак није био упућен до своје 17. године са каквим проблемима се сусрећемо око финансирања његове тениске каријере. Тада је сазнао да су сви локали које смо имали у ствари изнајмљени, као и станови у којима смо живели, али зато је он и узор том трећем свету, јер је од самог почетка био нормалан дечак. Ми смо обична српска породица која није имала никога иза себе, осим неколико пријатеља који су били заиста фантастични и захваљујући њима, успели смо да изгурамо све до краја.

Фото: Н. Параушић

 

То су били велики стресови. Годинама нисам спавао, па се то на крају одразило на моје и супругино здравље. Дијана је пре једно 12 година имала озбиљних здравствених проблема, а ја пре 9. Све то је некако био услов да се догоди, да би се Новак направио такав, какав јесте - рекао је Срђан Ђоковић, па додао:

- Имао сам сепсу крви, воду у плућима, гнојне апцесе и две бактерије. Доктори су ми месец дана давали један одсто шансе да ћу преживети. Да ме нису пребацили у Минхен, тешко да бих преживео, јер није било услова за преживљавање код нас.

Подсетимо, Новак Ђоковић тренутно се налази у Њујорку где се бори да стигне до нове титуле на УС Опену и после победе у четвртфиналу против Тејлора Фрица у борби за финале играће са још једним америчким тенисером Беном Шелтоном.

БОНУС ВИДЕО:

МЕКИНРО ЗА НОВОСТИ: Новак и Карлос фаворити за финале Ју-Ес опена

 

Курир спорт

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".