После доласка са летовања, Марији се здравствено стање погоршало, па су морали отићи на додатне прегледе. Испоставило се да има 16 дискурс хернија:  

- Отекли су јој јастучићи између пршљенова, нису прокрвљени довољно, на три пршљена има напсрнуће, а има и 16 дискус хернија, види се велико остећење. Као што знате, има ту болест да јој организам стари брже у односу на године.

 

 

Певач је открио да су покушали да ласерскиим терапијама опораве Марију:  

- Кренули смо на терапије ласером не би ли се регенерисала оштећења. У питању је фрактура три пршљења. Плус склориоза и кифоза. Урадили смо цео магнетни и рендгенски снимак, доктори прате ситуацију. Плус на све то има дијастазу и хроничну анемију. Све је то повезано, у инвалидским колицима је била док је чекала на преглед - рекао је певач.

Марија је о својој борби говорила у јавности, али није никада детаљно описала болест: 

- Установљено јој је да јој крвни судови изгледају као да има 70 година. Значи, сазнање да имаш тако нешто... - рекао је Марко Булат својевремено.

- Ја једва имам 50 килограма. Он је веома дуго желео дете и борио се за то. Хтела сам да му родим децу па макар и мене Бог да је узео. Хвала Богу добили смо дете - причала је Марија.

- Терапије ћу морати доживотно да примам, имам доста дијагноза, могла бих да вам сликам све и да вам проследим, али хајде да не причамо о томе. Три порођаја су учинила своје, саветовала бих све жене да се редовно прегледају. Имам пробелем са линфама и тешку анемију, одлажем хоспитализацију колико год је то могуће - рекла је једном приликом.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: