Нема места очајавању, а девојке које ће кући понети сребро заслужиле су све похвале за фантастичну игру, пожртвовање и залагање. Летеле су по терену, успевале да се враћају из дебелог резултатског минуса, водиле са 2:1 у сетовима, показале срчаност и огромну жељу, али су Туркиње биле за нијансу боље и избориле злато у напетој завршници.

Вероватно најзаслужнија за њихову победу је Мелиса Варгас (21), која је имала фантастично вече и добрано намучила наше одбојкашице, које за њене оштре смечеве и снажне сервисе нису нашле решење...

Интересантно је да је Варгас пореклом Кубанка, а бољи познаваоци женске одбојке знају да је добила и пасош наше земље, што значи да је могло да се догоди да игра и за Србију.

Фото: Профимедиа

 

Она је ипак одлучила да брани боје Турске.

Својевремено, Варгас је била велика жеља тадашњег селектора Србије Зорана Терзића који јој је био тренер у Фенербахчеу, али за Србију је могла да заигра тек од 2022. године. Разлог је правило по ком мора да се направи двогодишња пауза приликом мењања репрезентација.

Али, тада је још уследио преокрет, те је она одлучила да игра за Турску, јер је добила и њихову путну исправу и тада је потврдила да ће носити турски дрес. Турски пасош уручио јој је, на свечаности која је тим поводом уприличена, председник Реџеп Тајип Ердоган лично.

За Турску је први пут наступила ове године, и одмах је освојила европско злато.

Фото: Инстаграм принтскрин/slobaradanovic

 

Нема сумње да је током синоћње утакмице кидала живце многим навијачима у Србији, а занимљиво је да јој је објаву посветио и певач Слоба Радановић, који је очито пратио узбудљиво финале.

- Али, Мелиса Варгас је Кубанка - написао је Слоба на Инстаграму.

БОНУС ВИДЕО: