Nema mesta očajavanju, a devojke koje će kući poneti srebro zaslužile su sve pohvale za fantastičnu igru, požrtvovanje i zalaganje. Letele su po terenu, uspevale da se vraćaju iz debelog rezultatskog minusa, vodile sa 2:1 u setovima, pokazale srčanost i ogromnu želju, ali su Turkinje bile za nijansu bolje i izborile zlato u napetoj završnici.

Verovatno najzaslužnija za njihovu pobedu je Melisa Vargas (21), koja je imala fantastično veče i dobrano namučila naše odbojkašice, koje za njene oštre smečeve i snažne servise nisu našle rešenje...

Interesantno je da je Vargas poreklom Kubanka, a bolji poznavaoci ženske odbojke znaju da je dobila i pasoš naše zemlje, što znači da je moglo da se dogodi da igra i za Srbiju.

Foto: Profimedia

 

Ona je ipak odlučila da brani boje Turske.

Svojevremeno, Vargas je bila velika želja tadašnjeg selektora Srbije Zorana Terzića koji joj je bio trener u Fenerbahčeu, ali za Srbiju je mogla da zaigra tek od 2022. godine. Razlog je pravilo po kom mora da se napravi dvogodišnja pauza prilikom menjanja reprezentacija.

Ali, tada je još usledio preokret, te je ona odlučila da igra za Tursku, jer je dobila i njihovu putnu ispravu i tada je potvrdila da će nositi turski dres. Turski pasoš uručio joj je, na svečanosti koja je tim povodom upriličena, predsednik Redžep Tajip Erdogan lično.

Za Tursku je prvi put nastupila ove godine, i odmah je osvojila evropsko zlato.

Foto: Instagram printskrin/slobaradanovic

 

Nema sumnje da je tokom sinoćnje utakmice kidala živce mnogim navijačima u Srbiji, a zanimljivo je da joj je objavu posvetio i pevač Sloba Radanović, koji je očito pratio uzbudljivo finale.

- Ali, Melisa Vargas je Kubanka - napisao je Sloba na Instagramu.

BONUS VIDEO: