Животни стил Јелене Ђоковић стално је под лупом јавности – од њене исхране, васпитавања Стефана и Таре до малих ритуала које практикује са супругом Новаком. Иако не дозвољава да било ко утиче на њен метод родитељства, сада је признала да тај пут није био без препрека и изазова.

Мајка Новака Ђоковића Дијана више пута је говорила да не разуме Јеленин стил живота, а наводно јој је посебно засметала исхрана у снајиној кући. Наравно, Јелена није стриктна по том питању са својом децом, тако да Стефану и Тари није забрањено да једу оброке са глутеном, што посебно радује малишане који обожавају чувене палачинке баке Дијане.

Супруга Новака Ђоковића једном приликом је изјавила да би желела да заштити децу од негативног утицаја медија, али да се боји да неће успети у томе.

Фото: АТА имагес

 

 

 ‒ Када гледамо децу познатих људи, некако смо према њима прилично критични. Како се понашају, какав су израз лица направили, с ким су… Жао ми је да тако нешто видим јер сви имамо право да проживимо различита искуства, па и да грешимо, и то је у реду. Као да се познатим личностима и њиховој деци грешке не праштају. Волела бих да моју децу заштитим, али нисам сигурна да ћу успети. То је њихов пут који ја морам да прихватим као такав. Рођени су у овој породици и то им је што им је ‒ рекла је Јелена Ђоковић.

Фото:АТА имагес

 

 

Јелена је признала да јој је било тешко да разуме велику количину помешаних емоција које је осећала када је постала мајка. Била је уверена да ће се носити са свим изазовима родитељства са лакоћом, али када је осетила да је осећања и умор преплављују схватила је да ипак неће бити онако како је замислила.

То ми је био највећи изазов. Да прихватим да је моје дете у ствари дошло на овај свет да живи свој живот, а не моје пројекције и шаблоне и наметнуте идеале, па чак ни моје трауме. Када сам то освестила, онда сам престала да их васпитавам. Онда сам кренула да растем са њима и уз њих… и то је процес који стално еволуира како пролазимо кроз различите фазе јер они, као и ми, нон стоп се мењају – рекла је за портал „Жена“.

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".