Више јавно тужилаштво у Сомбору поднело је предлог да се Срђан Илић (26) из Српског Милетића, који је осумњичен да је секиром и мацолом измасакрирао стрица Бранка Илића (63), изрекне мера обавезног психијатријског лечења у Специјалној затворској болници у Београду.

Према речима портпарола Вишег суда у Сомбору, Манела Оперта Подунавца, у тој установи може да остане до завршетка судског поступка:

- За осумњиченог је предложен притвор због бојазни да би, уколико би се нашао на слободи, могао да понови кривично дело. То произилази из налаза и мишљења вештака Специјалне затворске болнице. Такође и због тога што је за то дело запрећена казна већа од 10 година, да га је починио према стрицу са којим је живео у истој кући. Све то указује на изражену посебну дрскост и безобзирност, што је довело до узнемирења јавности у Српском Милетићу, које је мало место и где се становници међусобно познају.

Подсетимо, сомборска полиција ухапсила је Срђана 4. фебруара због сумње да је још у јануару на свиреп начин убио стрица Бранка, чији је нестанак пријављен 3. фебруара, а тело пронађено тек 11 дана касније у шахту поред куће. После језивог открића, шокирани мештани су испричали да не памте да се икада догодио тако свиреп злочин.

- Тело несрећног Бранка је пронађено у шахту, на међи измеду комшијске куће и куће у којој је становао са братанцем који га је усмртио, а потом његово тело умотао и убацио унутра. Не могу да поверујем да је дигао руку на стрица, који га је прихватио као своје дете након што су му родитељи умрли. Дао му је да станује на спрату куће, а он је живео у приземљу - рекао је један од њих, након што је злочин откривен.

Посебно је застрашујућа чињеница да је, пошто је пријављен Бранков нестанак, Срђан активно учествовао у потрази за њим:

- Говорио је да је изашао да прошета и да га од тада није видео. Нисмо били изненађени када је ухапшен, јер је био склон алкохолу и дрогама и у селу познат по крађама. За разлику од њега, Бранко је помагао свима. Ништа му није било тешко, иако је био болешљив.

Покојни Илић је био незапослен и сиромашан, па његови суграђани користољубље дбацују као мотив овог стравичног убиства. Претпостављају да се догодило током свађе, а не искљоучују ни могућност да је у том тренутку осумњичени био пијан или дрогиран, а можда и једно и друго.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".