На друштвеним мрежама објављен је снимак унутрашњости зграде у којој се догодила експлозија када је власник једног стана, Ђорђе Азарић, активирао више килограма експлозива.

- Овако изгледа зграда у центру Смедерева након разорне експлозије коју је изазвао власник једног од станова активирајући експлозив. Станарима је сада свака помоћ потребна, па апелују на све људе добре воље као и на надлежне институције да им помогну у санацији зграде и станова како би поново имали кров над главом - стоји у опису снимка.

Наиме, како се види на снимку, зграда је у потпуности урушена. Врата од станова готово да не постоје, свуда наоколо је шут, стакло и различити предмети.

Степениште је готово непроходно, а кров зграде у једном делу не постоји.

Разнео се са више килограма експлозива

Прексиноћ се, око 20.35 часова, у центру Смедерева, догодила експлозија када се, према првим незваничним информацијама, мушкарац Ђорђе Азарић (57) разнео са више килограма експлозива.

На лицу места настрадао је Ђорђе Азарић чији су делови тела били разбацани по улици, а двоје младих, брат и сестра, задобили су тешке повреде. Младић Никола П. (25) је у експлозији задобио тешке повреде ока, а према прогнозама лекара, он ће на једном оку трајно изгубити вид. Девојка Миљана П. (22) има вишеструке посекотине на телу.

Експлозија се догодила на петом спрату зграде, а од јачине експлозије избијена су сва врата су згради, а цео пети спрат потпуно је уништен. Сцене испред зграде су стравичне, а у одвојеној вести погледајте како изгледа зграда јутро након експлозије.

Према информацијама, мушкарац Азарић је активирао експлозив јер се са станарима посвађао око кирије.

(Блиц/192_рс)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".