Навијач је преминуо вече пред утакмицу у Атини, у близини стадиона тима за који је навијао.

Полиција је ухапсила преко 100 навијача, од којих је већина хрватских држављана који су стигли у престоницу Атине иако је УЕФА забранила долазак гостујућих навијача на утакмицу.

Грчки медији наводе да Хрвати 25 дана након трагичног случаја тврде да су у Атину стигли са пријатељима, без ножева и другог оружја, како би гледали како се њихов тим припрема за меч.

- Ја сам само љубитељ спорта, нисам дошао организовано. Са пријатељима смо стигли у Атину на тренинг, нисам знао да ће толико људи доћи. Сигурно је било 70 људи, не знам одакле им оружје. Покушавао сам да побегнем са лица места, не знам ко је организовао све. Пре седам година ми је умрла мајка, отац је у затвору. Пре месец дана умро ми је деда, а живим са млађом сестром - рекао је хрватски држављанин Ј. Л. преноси грчки "Неwсбомб".

У исто време, најављено је да се Хрвати спремају да траже пуштање из затвора уз рестриктивне услове, поручио је њихов бранилац, Василис Нулеза. Он је истакао да ће наредних дана бити поднети захтеви за замену привременог притвора уз плаћање кауције или обавезу доласка у полицијску станицу и да би у том случају његови клијенти изнајмили смештај како би имали познато пребивалиште у Грчкој.

ИСТРАГА У ТОКУ

У међувремену, породица убијеног навијача припрема се за 40-дневни парастос док чека да сазна ко је одговоран за убиство Михалиса.

Полиција је за сада потврдила тачно место на којем је Кацурис убоден, а истрага је показала да је крв пронађена на месту где се догодила масовна туча, управо од убијеног Грка.

Његова крв пронађена је на путањи од места на којем је убоден до места на којем се срушио пре него што је преминуо.

НОВО СВЕДОЧЕЊЕ

Двоје младих навијача, према наводима поменутог грчког портала, пријатељи убијеног навијача АЕК-а, сведочила су о великом инциденту који је довео до смрти Михалиса.

- Била је то ноћ хаоса. Стигли смо до треће капије и ту је дошло до туче. Михалис је дефинитивно тамо повређен - рекао је Јанис.

- Био сам поред њега, видео сам да је погођен. Ненајављени су стигли у Нову Филаделфију одлучни да направе зло. Одједном су почели да ударају негледајући кога ударају. Михалис је од почетка изгубио много крви - поручили је Јанис између осталог.

Након што је убоден, Михалис је кренуо према трибини. Крвав је бежао, а наводно и у таквом стању добио је још удараца од стране навијача Динама и Панатинаикоса који су били у заједничкој акцији.

Испред једног графита, Михалис је скинуо кацигу и кренуо према мосту, а у том тренутку је већ изгубио пуно крви. Неколико тренутака касније остао је без снаге, пао је испред једне продавнице, што је забележено на сигурносним камерама.

УБИЦА НОСИО КАПУЉАЧУ И ОБЕЛЕЖЈЕ ДИНАМА

Један од сведока, Грк који је на снимку сигурносне камере виђен како трчи поред Михалиса, описао је детаље полицији, а према његовим речима "кључ" су четири особе које су носиле препознатљиви знак Динама.

Он је поручио да је један од њих убо Михалиса у руку, што је вероватно смртоносна рана, а нападача није могао да разликује од других јер је имао капуљачу. Поред убода, Михалиса су ударали палицама по глави и телу.

Фото: Профимедиа

 

Поред њих је тада пала једна бакља, услед чега су Хрвати били на тренутак збуњени. То су он и Михалис искористили како би се ослободили и наставили да беже. Сведочење сведока потврђује верзију приче адвоката убијеног, Христоса Мавроматиса који је тврдио да је смртосносни ударац претходио потери која се види на горе поменутом снимку.

БОНУС ВИДЕО:

Богдановић разочаран након пораза од Италије

Курир спорт

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".