Он је у периоду од јула до августа 2023. у Београду, ГО Земун, у више наврата одузео туђе покретне ствари у намери да њиховим присвајањем прибави себи противправну имовинску корист.

 
Крађе је вршио тако што је прилазио оштећеним лицима са леђа и одузимао новчанике и торбе и тиме себи прибавио противправну имовинску корист у динарском износу и у страној валути.
 
Такође, на терет му се ставља и продужено кривично дело фалсификовање и злоупотреба платних картица, у истом периоду, које је користио на банкоматима "Поштанске штедионица", "ОТП" банке и "АИК" банке. Он је, наводе из Тужилаштва, у више наврата неовлашћено употребио туђе картице и себи прибавио противправну имовинску корист од 113.000 динара.
 
Имајући у виду претходну осуђиваност окривљеног за истоврсно кривично дело, тужилаштво је предложило суду да окривљеном опозове претходно изречену меру упозорења - условну осуду, те изрекне јединствену казну затвора у трајању од 2 године и меру безбедности одузимање предмета, уз истовремени предлог да се окривљеном продужи притвор, јер постоје особите околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

БОНУС ВИДЕО: