Како се сумња, он је дуже време био у сукобу са својим станарима, који му наводно, дуже време нису плаћали кирију.

- Он је њих дуже време молио да то реше, да плате шта имају. Покушавао је и да их исели, али безуспешно. Били су дуго у сукобу, а наводно је синоћ дошао и активирао експлозив - каже извор "Блица".

Он се разнео, док су две особе повређене.

Подсећамо, у експлозији која се синоћ око 20.30 догодила у згради у Улици слободе у центру Смедерева, једна особа је страдала, а две су повређене. До експлозије је дошло на петом спрату зграде који је уништен као и два спрата испод. Према речима станара, свих 25 станова у згради претрпели велику материјалну штету. Око зграде и у околним улицама су делови намештаја, столарије, стакла.

Мешавина срче, шута и делова тела

Форензичари су синоћ до касно у ноћ кроз срчу и шут трагали за траговима, маркирали доказе, налазили делове тела једне жртве пробијајући се кроз густ мрак.

Испред изнајмљеног стана на Карађорђевом тргу, код Дуда, кесе са деловима тела лежале су на плочнику поред зграде у којој се догодио ужас. Једна особа је трагично изгубила живот, али до касно у ноћ није било потврде о коме је реч, нити о узроку експлозије.

Како "Блиц" сазнаје, на основу појединих нађених делова тела може се претпоставити да је погинула особа женског пола, али то још није ни извесно, нити потврђено.

Фото: Н. Живановић

 

Две особе, према незваничним информацијама брат и сестра, повређени су у експлозији која је разорила готово пет спратова. Истражитеље сада чека језив задатак да на основу делова тела расутих на улици и обележених форензичарским чуњевима открију ко је погинула особа.

Херој спасавао рањене

Мушкарац П. С, херој синоћне трагедије у Смедереву, описао је за "Блиц" како су изгледали минути ужаса у којима је спасавао рањене после експлозије.

- Почела су стакла да падају. Окренуо сам се и видео да људи излазе из зграде (у којој се догодила експлозија). Чуо сам вриске. Ишао сам од стана до стана и питао треба ли помоћ - рекао је П.С. синоћ за "Блиц" који је и спасавао рањене људе.

Фото: Н. Живановић

 

На снимку објављеном на друштвеним мрежама види се како П. С. из зграде у којој је експлодирала бомба изводи комшије који су очигледно у стању шока. Око њих је метеж, на улицама мешавина срче, шута, делова тела...

Стигао је до четвртог спрата, до свог друга Г.

- Питао сам га да ли је добро. Рекао је да јесте, па сам га спустио доле. Кад сам њега ухватио видео сам и жену да носе. Питао сам да ли има неко дете горе и још некога, па сам се вратио да их спасим - каже П. С. за "Блиц".

БОНУС ВИДЕО:

ПРВИ СНИМЦИ СА МЕСТА ЕКСПЛОЗИЈЕ У СМЕДЕРЕВУ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".