On je u periodu od jula do avgusta 2023. u Beogradu, GO Zemun, u više navrata oduzeo tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist.

 
Krađe je vršio tako što je prilazio oštećenim licima sa leđa i oduzimao novčanike i torbe i time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u dinarskom iznosu i u stranoj valuti.
 
Takođe, na teret mu se stavlja i produženo krivično delo falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, u istom periodu, koje je koristio na bankomatima "Poštanske štedionica", "OTP" banke i "AIK" banke. On je, navode iz Tužilaštva, u više navrata neovlašćeno upotrebio tuđe kartice i sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 113.000 dinara.
 
Imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog za istovrsno krivično delo, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom opozove prethodno izrečenu meru upozorenja - uslovnu osudu, te izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i meru bezbednosti oduzimanje predmeta, uz istovremeni predlog da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

BONUS VIDEO: