Жеља јој је била испуњена. Организована је забава, нешто као 'Хајдина сахрана још за живота'.

- Желела је прославу свог живота с опширним списком званица, свим члановима породице и пријатељима. Описала бих то као узвичник на крају реченице. Претпостављам да је то било нешто као затварање њеног живота, опраштање - рекла је Џена Сатервајт, Хајдина старија сестра.

Забава је, каже, личила на свадбу са уводним говором, плесом и кетерингом. 

- У почетку се породица прибојавала да ће се на забави појавити тек шачица људи, али пријатно смо се изненадили и одушевили. Појавило се 200 званица, у задњи час, усред лета. Људи су отказивали одморе, седали на авионе, изнајмљивали аутомобиле, само да би дошли и опростили се с њом - присетила се.

- Била је то чаробна и болом испуњена прослава њеног живота - додала је Џена.

Током забаве болесна Хајди се смејала, плесала, а заплесала је и са својим супругом на песму која је свирала на њиховом венчању.

Џена сад промовише такав начин опраштања од вољених који ће убрзо умрети. На Твитеру је саветовала да се организује забава, а не сахрана за оне који 'имају то проклетство да знају кад ће умрети'.

- То је тренутак кад застанете и признате сами себи колико живот може да буде леп, а ми то не радимо често. Било је стварно посебно окупити се и затворити ту реченицу као група и рећи: 'Ово је био њен живот, добро га је живела!' - закључила је Џена, а преноси Њујорк Пост.

На крају забаве Џена је на Фејсбуку захвалила свима овим речима:

- Забава није могла да испадне боља. Нека Бог благослови све који су даровали своју љубав, присутност, молитве, време, новац, великодушност. Волела бих да могу да изразим колико нам је то свима значило, али недостају ми речи. Ерика је пронашла место и договорила кетеринг. Безброј вас је придонело догађају новцем, што је у потпуности покрило забаву (!!). Мој тата је изнајмио озвучење. Хајдине медицинске сестре ангажовале су сниматеља и фотографа. Џули је донела балоне. Веси је донела пицу. Стив је био савршени Ем Си. Стив и Стеф направили су попис за плес. Рон је одржао предиван хвалоспев. Екипа Хајдиног сигурног уточишта донела је воће и грицкалице за децу и започела са доделом стипендије у Хајдино име. Келси и Стеф набавиле су торту и организовале сервирање хране. Џен Шимко је штампао песме. Дејв је помогао с кућицом за скакање. Бергови и Патерилови помогли су у преносу хране, леда и пића... Толико вас је написало предивне посвете. То су само неки примери који су ми сад пали на памет - било је пуно више помоћи, љубави и великодушности. Највећа награда била је видети Хајдину огромну радост због сваког брижног лица. Хвала вам

Сестра, родбина и пријатељи направили су све како би се до последњег даха осећала срећном и вољеном.

БОНУС ВИДЕО: