Контроверзна певачица албанског порекла, Рита Ора нашла се у центру пажње када је на друштвеним мрежама освануо снимак на ком се види како је огрнула српску заставу на наступу у Мађарској. 

Певачица која неретко провоцира Србе показивањем симбола двоглавог орла, који представља "велику Албанију", као и захтевом да компанија "Аппле" уврсти Косово на мапу као независну државу, сада се огласила поводом спорног снимка.

Фото: Профимедиа

 

 

Док јој Албанци у коментарима на друштвеним мрежама поручу да је "издајник" и да "јој треба забранити улазак на Косово", Рита тврди како није знала да су јој дали српску заставу.

Како тврди, да је у питању застава Србије видела је тек када је сишла с бине, као и да је она поносна Албанка, те да никада не би исказала непоштовање према свом народу.

- Током наступа на СЗИН фестивалу у Мађарској, један фан ми је уручио заставу. Због јаког светла које ми је ишло директно у очи нисам јасно видела чију заставу држим. Када сам сишла с бине видела сам да је српска, а не мађарска застава - поручила је Рита за локалне медије и додала:

- Иако ценим све своје фанове из свих земаља и култура, желим да јасно ставим до знања да сам поносна Албанка са Косова и никада ми није била намера да не поштујем своје наслеђе или да узнемирим свој народ или своју породицу.

БОНУС ВИДЕО: