У ОЈТ Источно Сарајево су рекли да су оптужницу против А.Т. подигли средином јула, а да ју је ових дана потврдио Основни суд у Сокоцу.

Оптужницом му се ставља на терет да је неутврђеног дана у октобру 2021. године, у својству полицијског службеника у Полицијској станици Соколац распоређеног на радном мјесту вођа сектора, прекорачио границе свог службеног положаја.

– Он је неовлаштене приступио у просторије – канцеларију полицијског службеника Ђ.К. који је у том периоду обављао послове депозитара, односно био задужен од стране командира ПС Соколац за вођење депозита и МТС. Александар Т. је дошао у посед поломљеног кључа улазних врата депозита, у намјери да из депозита украде депоноване предмете ради њихове продаје – пише у оптужници.

Даље се наводи да он није имао ни потребну сагласност за такво поступање, ни контролу над кључем, а тога је био свестан јер је и сам раније радио на послу депозитара.

– Он је потом откључао просторију депозита и из исте украо 19 пиштоља који су били запаковани у папирне кесе, као и врећи број метака и оквира који су припадали овом оружју – прецизирано је у отпужници.

Он је са пиштоља скинуо наредбу за депоновање, а затим их ставио у картонску кутију и однео из полицијске станице.

Пиштоље је по договору са особом под именом „Ф“, ставио у картонску кутију коју је однео и оставио на локалитет звани „девет стражара“ у непосредној близини магистралног пута Рогатица-Устипрача, а преузео унапред припремљену коверту са новцем на име откупа ових пиштоља у износу од 2.300 КМ.

Тиме је себи прибавио имовинску корист, што је и хтео, а Одељењу депозита и МТС ПС Соколац причинио штету.

Након што је ухапшен, он је суспендован са посла.

БОНУС ВИДЕО:

БЛОКИРАН ПУТ КРУШЕВАЦ-КОПАОНИК: Мештани села Ћелије хитно траже воду

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".