Фолк певач Аца Лукас дотакао се актуелне теме - отказивање наступа српским извођачима у Хрватској.

Писало се да је њему и певачици Јелени Карлеуши отказан наступ у Славонском броду, који је био заказан за 10. новембар 2023. године.

Фото: Јутјуб принтскрин/VIPTV SRBIJA, АТА имагес

 

 

- Извињавамо се свим људима због настале ситуације. Приморани смо да из техничких разлога откажемо концерт. Сви који су купили карте молимо да се јаве у Сохо бар или путем Евентима - навели су организатори путем Инстаграма.

Лукас је открио да ли је то истина и како коментарише то што све чешће српски извођачи добијају забрану да наступају у Хрватској.

Фото: АТА имагес

 

 

- Није ми забрањен наступ у Славонском броду, то су дезинформације. Има неких организација који се буне, што је негде и нормално, то су њихови бранитељи, они увек имају неке своје приче, али ја сам зато да се те ствари превазиђу и код нас и код њих. Не бих ја правио реципроцитет, како нама, тако и њима. Ниједан наступ није забрањен, било је наступа појединих певача где су се неке организације и удружења бунили против наступа, али нигде званично није забрањен наступ. Неки људи су отказали наступ због тога, неки нису, ја нисам имао проблема са тим. Наступам у Хрватској већ годинама, увек је све супер. Као кад њихови певачи дођу овде. Не бих мешао бабе и жабе - рекао је певач, а затим се надовезао на ову тему:

Фото: Петар Милошевић

 

 

- Ја кад одем тамо не одговарам на сва питања. Кад ми поставе нека питања на која очекују да одговорим онако како би они волели, ја тако сигурно нећу одговорити, јер нисам од појединих наших певача који оду тамо и причају оно што би неко волео да чује. Зна се одакле сам и зна се какво је моје мишљење. Не одговарам на таква питања из простог разлога што ширимо љубав и песму, шта је било, било је, али зна се ко шта мисли и ко како мисли. Зато ме и воле тамо, зато што немам длаке на језику и нисам улизица никоме. Ако неко хоће да ме слуша, ја ћу доћи, образ ми је чист као суза за било који део планете, могу да идем да певам где хоћу, али се зна одакле сам, зна се ко сам и вероватно се зна и шта мислим, само је глупо да ме тако нешто питају тамо јер ће добити одговор који се њима не допада - истакао је Лукас за медије.

БОНУС ВИДЕО: