Сигурно сте макар једном након ручка у ресторану наручили један капућино, за опуштање и чаврљање са породицом, пријатељима или пословним сарадницима. Нађа Муно, славна италијанска куварица, позабавила се овом темом.

Позната и као "краљица тестенина", Нађа је у виралном снимку објаснила зашто Италијани никада не пију капућино после ручка. Док је снимала видео, неко од пратилаца ју је питао да ли ће попити капућино, на шта је она одговорила:

-Не, прошло је 12 сати! То је јутарњи напитак!

Додала је да је капућино савршен напитак који ће пробудити сва наша чула, али и да је најбоље да се попије пре 10 сати ујутру.

@the_pastaqueen

Why Italians don’t drink Cappuccino past 12. Please share with someone who needs to hear this ♬ original sound - The Pasta Queen

- Потрудите се да је не пијете после 12 сати. Кад једете оброк, довољно тога се одвија са свим тим одличним калоријама и сиревима - објаснила је и на радост свих љубитеља кафе, открила да испијање кафе после 12 сати ипак није забрањено:

- Све што вам треба јесте брзи еспресо - објаснила је, испијајући шољицу еспреса.

Фото: Профимедиа

 

 

За крај се обратила својим фановима из Америке: "То је као да Американци поједу хот дог за доручак. Надам се да нико то до сада није учинио". Ипак, према закључцима многобројних истраживања, један гутљај свеже млевене кафе у поподневним часовима има окрепљујуће дејство на нас. То је ритуал који нас опушта мирисом и укусом, а они за које је такав ритуал - чист хедонизам, кажу да добију нову енергију.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: