Тајланђанка Супатра "Нати" Сасупан, позната као најдлакавија девојка на свету, прошла је кроз тежак период одрастања јер је кроз читаво детињство била мета задиркивања и плашила је своје школске другове јединственим изгледом.

Упркос свему, успела је да после много година борбе, кроз коју је пролазила заједно с родитељима, пронађе љубав и прихвати свој изглед, на крају поносно откривајући своје лице без длака.

Рођена са Амбрас синдромом

Петог августа 1999. на свет је дошла девојчица чије ће рођење заувек остати урезано у сећању лекара, али и њених родитеља. Наиме, долазак новог детета новопечене маме и тате испуњава радошћу и одушевљењем, што су осетили и Сомпон и њен супруг Самрернг, међутим, њихова срећа била је помућена и стањима шока, страха и неверице када су угледали своју девојчицу.

- Када сам је видела у инкубатору шокирала сам се колико је имала косе. У једном тренутку сам ипак помислила да је то нормална количина косе - рекла је Сомпон, признавши колико је била збуњена оним што је доживела.

 

 

Када се Нати родила, њена мајка је желела да напусти болницу, али доктори нису хтели да је пусте јер су мислили да ће побећи и оставити дете.

- Рекла сам доктору да никада не бих оставила своје дете, без обзира на све. Имамо среће што је рођена - рекла је Сомпон.

Нати је одрасла у дивној породици, али нису сви прихватили њено стање, због чега је преживљавала многобројне непријатности.

Болно одрастање

Нати је одрастала с лицем прекривеним густом длаком. Будући да је Амбрас синдром неизлечив и отпоран на технике као што су ласерско уклањање длака или било који третман који успорава њихов раст, девојчица је морала да се помири са тим како изгледа.

У школи су јој се, с друге стране, ругали и исмевали је, надењујући јој погрдне надимке попут вукодлак и мајмунско лице.

Оборила Гинисов рекорд

Натина учитељица Куљира Посенг испричала је како су је се друга деца плашила.

- Нати је имала заиста тежак период у школи на почетку, али како је време пролазило доказала је да је као и сви други - истакла је Посенгова.

Натини учитељи описивали су је као вредну ученицу с добрим оценама. Исто су говорили и сви други људи који су је познавали, рекавши да је временом успела да освоји школске другове и постане изузетно популарна. У томе су велики допринос имали и њени родитељи који никада нису дозволили да њихова ћерка осећа инфериорност у односу на друге. Водили су је свуда јер се нису стидели чињенице да она не изгледа као остала деца.

Године 2011. Нати је уписана у Гинисову књигу рекорда као најдлакавија тинејџерка на свету, након чега је истакла да је веома поносна на ту награду.

- То што сам длакава ме чини посебном. Ово је најсрећнији дан мог живота! Било је неколико људи који су ме некада задиркивали и звали ме мајмунско лице, али сада то не раде - поручила је Нати и у једном од првих документараца о себи открила да кад одрасте жели да постане лекар како би помагала људима.

Ласерска интервенција

У једном тренутку лекари су покушали да помогну Нати и уклоне јој барем део длака ласерским третманом, али оне су поново почеле да расту и биле подједнако густе као пре.

Упркос тим неуспешним покушајима, Нати је остала одлучна да живи срећан и весео живот, склапала је пријатељства и уживала у гледању цртаних филмова као и свако друго дете. Прихватила је своје стање и чињеницу да за њега нема лека. Задржала је косу онакву каква је била откад се родила, али је само обријала лице када је ушла у пубертет. У том тренутку њено самопоуздање јој је постало приоритет, а убрзо је и пронашла љубав.

Фото: Јутјуб принтскрин/truly

 

 

- Почело је од пријатељства, а затим смо постали пар. Када смо разговарали, била сам срећна. Када смо били заједно, била сам опуштена и слушали смо једно друго. То је врста љубави за коју нисам очекивала да ће ми се десити - признала је Нати.

Такође је поделила неколико слика себе и свог вољеног. На њима је њено лице без длака, што је многе навело да помисле да је излечена. Међутим, њен отац је открио да је Нати једноставно донела одлуку да се обрије.

Упркос изазовима с којима се суочила током одрастања, Нати је успела да пронађе срећу. Она је пример храбрости, самопоуздања и љубави према себи, због чега и данас инспирише многе да прихвате своје јединствености и открију унутрашњу лепоту.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: