Kontroverzna pevačica albanskog porekla, Rita Ora našla se u centru pažnje kada je na društvenim mrežama osvanuo snimak na kom se vidi kako je ogrnula srpsku zastavu na nastupu u Mađarskoj. 

Pevačica koja neretko provocira Srbe pokazivanjem simbola dvoglavog orla, koji predstavlja "veliku Albaniju", kao i zahtevom da kompanija "Apple" uvrsti Kosovo na mapu kao nezavisnu državu, sada se oglasila povodom spornog snimka.

Foto: Profimedia

 

 

Dok joj Albanci u komentarima na društvenim mrežama poruču da je "izdajnik" i da "joj treba zabraniti ulazak na Kosovo", Rita tvrdi kako nije znala da su joj dali srpsku zastavu.

Kako tvrdi, da je u pitanju zastava Srbije videla je tek kada je sišla s bine, kao i da je ona ponosna Albanka, te da nikada ne bi iskazala nepoštovanje prema svom narodu.

- Tokom nastupa na SZIN festivalu u Mađarskoj, jedan fan mi je uručio zastavu. Zbog jakog svetla koje mi je išlo direktno u oči nisam jasno videla čiju zastavu držim. Kada sam sišla s bine videla sam da je srpska, a ne mađarska zastava - poručila je Rita za lokalne medije i dodala:

- Iako cenim sve svoje fanove iz svih zemalja i kultura, želim da jasno stavim do znanja da sam ponosna Albanka sa Kosova i nikada mi nije bila namera da ne poštujem svoje nasleđe ili da uznemirim svoj narod ili svoju porodicu.

BONUS VIDEO: