Комарце нико не воли, а чини се да одређене људе они више нападају од осталих. Зашто је то тако? Нема сумње да су појединци комарцима привлачнији због хемикалија које излучују и због њихове посебне кожне флоре, каже је ентомолог Џозеф Конлон из америчког удружења за контролу комараца. Постоје четири типа људи којим комарци чешће уједају него друге:

1. Труднице

Комарце, прецизније женке, привлачи угљен- диоксид који људи производе док дишу. Али зашто баш труднице? Труднице издахну више угљиковог диоксида у каснијем раздобљу трудноће (око 28 неђеље), и то за 21 одсто више него оне на почетку трудноће.

2. Људи који вежбају

Комарци су посебно агресивни ако нањуше некога ко је управо трчао, вежбао или се бавио неком другом физичком активношћу. Привлаче их млечне киселине које се тад појачано производе у мишићима, а излучују се кроз зној.

3. Људи који пију алкохол

Студија проведена на западу Африке показала је да су мушкарци који су испијали пиво комарцима били привлачнији од оних који су пили воду. Неки стручњаци сматрају да се то догађа зато што алкохол подиже температуру тела, а комарцима је то неодољиво.

4. Они с крвном групом 0

И за крај, комарци највише воле људе с крвном групом 0, показало је то истраживање објављено у "Јоурнал оф Медицал Ентомологy". Људи с нултом крвном групом имају склоност да излучују одређене мирисе које комарци сматрају атрактивнима, додаје ентомолог.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".