Појавио се и снимак хапшења, готово филмски.

Наиме, како се види на објављеном снимку Еуропола, полиција је опколила пловило, за које се сумњало да се користи за транспорт наркотика. 

Полиција је у деловима бродића за превоз наркотика, пронашла беле и наранџасте џакове који су били напуњени пакетима кокаина.

Такођем приликом претреса стана осумњичених, нађена је и већа количина новца за коју се сумња да је стечена управо од продаје дроге.

Истрага је покренута марта 2022. године и била је фокусирана на пловло под пољском заставом са привременом базом на Канарским острвима, за које се сумњало да се користи за транспорт наркотика. Истражитељи су од тада пратили активности посаде, а утврђено је да је један италијански држављанин повезан са познатом организованом групом Надрангета у Италији, док је друга особа, иначе хрватски држављанин, повезана са такозваним „балканским картелом“.

Аларм за узбуну огласио јула 2023. године, када је шпанска полиција приметила неуобичајени пут овог брода који се кретао ка изолованим острвима у Атланском океану. Неколико дана касније полиција је пресрела брод и откривено је 700 килограма кокаина на њему.

У међувремену, полиција је због недозвољеног товара привела Србина и Хрвата.

БОНУС ВИДЕО: