Њихова веза је од самог почетка изазвала негодовање јавности, посебно након што се сазнало да је све почело у школским учионицама у којима је Брижит била учитељица, а Емануел ученик. Он је тада имао 15 година, а она је радила као наставница књижевности.

Због Емануела, Брижит је напустила свог првог мужа Андре-Луја Ођеа за кога се удала 1974. године, а пар је добио ћерке Тифен и Лоренс и сина Себастијана. Андре је поднео захтев за развод, који није прошао баш глатко, а разлаз је постао званичан тек 2006. године.

Банкар се потпуно повукао из јавности и није желео да има везе са медијима. Чак је и вест о његовој смрти 2019. дуго била тајна, све до 8. октобра 2020. када је његова млађа ћерка Тифани у колумни открила да је 68-годишњи Андре преминуо крајем прошле године.

- Мој отац је мртав. Сахранила сам га у најстрожијој приватности 24. децембра. Обожавала сам га, био је посебно биће, неконформиста који је ценио своју анонимност више од свега. То се мора поштовати - нагласила је она. Андре је сахрањен на гробљу Пер-Лашез у Паризу, познатом као вечно почивалиште Џима Морисона и Оскара Вајлда. Брижит није коментарисала његову смрт.

Иначе, бивша професорка књижевности није дуго чекала након развода и удала се за Емануела 2007. године. Макрон је одлучио да нема децу.

- То је одлука коју сам сам донео. Брижит, моја жена, имала је троје деце. Неки су већ били одрасли када сам је упознао, неки су били мањи. И онда смо себи поставили то питање. Мислили смо да је најважније да их изведем на прави пут и да их волим, а сада имам седморо унучади. Нисам имао потребу да имам биолошку децу. Важно је само да се волимо и прихватамо - рекао је француски председник.

БОНУС ВИДЕО: