Сергеј је одлучио да подели своју причу са светом с надом да ће његов пример служити као инспирација другима. Рекао је за магазин Hello: "Надам се да ће мој пример послужити другима и, ако бих због ичега требало да будем узор, онда нека то буде због овога."

Супружници су од првог тренутка гледали на своју усвојену децу као на своје биолошке потомке, а нису имали ни дилему око тога да ли треба да им саопште истину о њиховом пореклу. Сергеј је истакао да је велики страх код многих људи управо питање како ће се деца осећати када сазнају да су усвојена.

Фото: АТА имагес

 

Међутим, његова приступ је био сасвим другачији. "Моје ћерке знају да су усвојене. Причао сам им од првог дана како постоји нека школа за децу где смо ми дошли, а оне су рекле: 'Па, где сте ви до сада'", открио је музичар. Додао је и да су, када су усвојили своју најмлађу ћерку Милу, разговарали с њом и прибегли метафори како би јој пренели истину. "Рекли смо јој: 'Ми смо са секом дошли у ту школу, тражили те, а ти си дигла руку и рекла ево ме.' Мораш пронаћи начин на који ћеш најсликовитије пренети, најближе кроз неку бајку. Људи од те приче увек праве баука, чекају до 18. године и слично, а не треба тако."

Сергеј је такође истакао колико су им подршка околине, родитеља и пријатеља, помогли у доношењу ове одлуке. "Кристинина и моја једина жеља од првог дана заједничког живота била је породица, дуго смо чекали на то. Желели смо да постанемо родитељи, да будемо срећни и да усрећимо. Наишли смо на велику подршку родитеља и пријатеља, а у таквим тренуцима, када човек доноси велике одлуке, свака подршка пуно значи", признао је Сергеј.

Он је такође нагласио важност превазилажења предрасуда и традиционалног схватања родитељства. "Сматрам да родитељ није само онај који дете донесе на свет, него онај који га одгаја, брине о њему, неизмерно га и безусловно воли", закључио је музичар. Овај храбар корак и искрен приступ јавности свакако су допринели разбијању табуа и показали су да породица долази у различитим облицима, али је љубав и брига према деци оно што је најважније.

БОНУС ВИДЕО: