Драган Николић рођен је 20. августа 1943. Ипак, да је жив, на сутрашњи дан, напунио би 80. година али у његовом дому, не би било ни торте ни прославе јер, због једног трагичног догађаја, наш велики глумац рођендан - никада није славио.

Фото: Архив Новости

 

 

Живот Драгана Николића обележиле су, нажалост, три смрти. Али, једна је посебно утицала на препознатљив осмех којим је пленио на филмском платну.

Наиме, на данашњи дан и баш на рођендан Драгана Николића, умро је његов старији брат Мирослав, због чега Гага никада више није прослављао свој рођендан.

Фото: В. Данилов

 

 

Губитак рођеног брата га је потпуно пртоменио. Српски глумац се након тога прилично повукао у себе – био је на ивици депресије и веома дуго је патио.

- Углавном смо живели по улицама Београда, није било компјутера, играчака, само смо смишљали игре. На мене је велики утицај имао и мој старији брат Мирослав, данас покојни. Био ми је животни учитељ и узор у многим стварима. Видео бих и где он греши, па сам тако могао да исправим своје понашање - говорио је Драган Николић за медије.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Након тога, Драгану је преминула и мајка за коју је био веома везан, а последњи ударац у низу био је одлазак Боре Тодоровића са којим је четири деценије био нераздвојан.

До краја живорта је истицао да су те три смрти обележиле његов живот.

БОНУС ВИДЕО: