Dragan Nikolić rođen je 20. avgusta 1943. Ipak, da je živ, na sutrašnji dan, napunio bi 80. godina ali u njegovom domu, ne bi bilo ni torte ni proslave jer, zbog jednog tragičnog događaja, naš veliki glumac rođendan - nikada nije slavio.

Foto: Arhiv Novosti

 

 

Život Dragana Nikolića obeležile su, nažalost, tri smrti. Ali, jedna je posebno uticala na prepoznatljiv osmeh kojim je plenio na filmskom platnu.

Naime, na današnji dan i baš na rođendan Dragana Nikolića, umro je njegov stariji brat Miroslav, zbog čega Gaga nikada više nije proslavljao svoj rođendan.

Foto: V. Danilov

 

 

Gubitak rođenog brata ga je potpuno prtomenio. Srpski glumac se nakon toga prilično povukao u sebe – bio je na ivici depresije i veoma dugo je patio.

- Uglavnom smo živeli po ulicama Beograda, nije bilo kompjutera, igračaka, samo smo smišljali igre. Na mene je veliki uticaj imao i moj stariji brat Miroslav, danas pokojni. Bio mi je životni učitelj i uzor u mnogim stvarima. Video bih i gde on greši, pa sam tako mogao da ispravim svoje ponašanje - govorio je Dragan Nikolić za medije.

Foto: reprint TV Novosti

 

 

Nakon toga, Draganu je preminula i majka za koju je bio veoma vezan, a poslednji udarac u nizu bio je odlazak Bore Todorovića sa kojim je četiri decenije bio nerazdvojan.

Do kraja živorta je isticao da su te tri smrti obeležile njegov život.

BONUS VIDEO: