Она је и творац оне изјаве да "никад не можете бити довољно мршави", а њене фотке у бикинију управо су сваки пут потврдиле ово правило ког се увек придржава. У жељи за вечном младошћу отишла је толико далеко да је данас само сенка жене каква је некад била. 

Фото: Профимедиа

 

 

Донатела можда никада није важила за типичну лепотицу, али сви су говорили да је као млађа била посебна како због стила, тако и због целокупног егзотичног изгледа, али оно што је урадила од себе пластичним операцијама заиста је шокантно. И најгоре од свега је то што не планира да стане.

Подсетимо, Донатела је рођена 2. маја 1955. године у граду Ређио ди Калабрија, и била је најмлађе дете у породици Версаће. Имала је само једанаест година када је Ђани почео да је облачи у одећу коју је за њу дизајнирао и да је води са собом у ноћне клубове и дискотеке.

Фото: Профимедиа

 

 

- Од свих људи тамо,Ђани је био најразузданији. Онда је повукао мене и сада сам ја она разузданија. То је његова кривица - рекла је Донатела једном приликом. Већ у то време почела је да избељује косу. Испрва само крајеве, али су праменови временом бивали све крупнији.

У породичном послу Донатела је најпре водила односе с јавношћу, али је Ђани убрзо увидео да му је много значајнија као муза и саветодавац. Њен утицај био је константан. Ђани није крио да, уколико се догоди да она неки модел не одобри, он је био спреман да га одбаци и цртеж поцепа.

Ђани је још почетком деведесетих година, када му је дијагностифкован редак облик карцинома уха, рекао сестри да жели да она преузме место креативног директора уколико се њему нешто догоди.

Фото: Профимедиа

 

 

Донатела је одувек живела екстравагантним и бурним животом, како то само може особа њеног социјалног статуса и богатства. Слаба је на дијаманте, који су понекад достизали величину зрна грожђа.

Када су је једном упитали да ли планира да некада врати своју природну боју косе, коју деценијама фарба у сребрно плаву, Донатела је изнервирано одговорила:

- Уопште не знам шта значи природно када је у питању изглед жене. Глупости! За мене природно више има везе са храном или поврћем - изјавила је Донатела.

Фото: Профимедиа

 

 

Славна креаторка је у четрдесетим годинама изгледала доста млађе, имала је природно пуне усне и тек понеку бору. Њена трансформација кренула је почетком двехиљадитих.

- Не верујем да је могуће остарити природно. Не верујем у природну лепоту код жене - изјавила је креаторка у једном интервјуу 2005. Ипак, ни тад нико није могао да наслути у шта ће се претворити.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".