Ако сте се икада запитали шта је прво што је неки дечко приметио на вама, нисте усамљене. То је једно од најчешћих питања на интернету, баш као што се мушкарци питају шта жене прво примећују на њима.

Како би дошли до одговора на ово прво питање, стручњаци су спровели више истраживања, а ово су нека од најинтересантнијих сазнања.

Коса

Фото: Профимедиа

 

Коса привлачи пажњу и оставља снажан први утисак на мушкарца

Истраживање које је спровела една компанија показало је да заиста не треба да штедимо на фризера јер чак 74 посто испитаних мушкараца каже да жену примети због њене косе и да је то прва ствар на коју обраћа пажњу.

Штавише, ово истраживање показало је и да је већа вероватноћа да ће мушкарац у кафићу прићи девојци која има сјајну косу него оној која је провокативно обучена!

Ипак, пажња се и те како обраћа и на одећу! Иста студија је утврдила да 26 одсто мушкараца примећује одећу девојке пре него њене ноге или шминке.

Смех
 

Фото: Профимедиа

 

Анкета коју је спровео портал за упознавање Матцх.цом открила је да 88 посто испатника каже да је смех оно што је оставило утисак на њих на првом састанку.

Да бисте појачали ефекат свог (о)смеха, можете му додати црвени кармин јер је студија научника Универзитета у Манчестеру открила да у првих десет секунди након што угледа жену поглед мушкарца иде према њеним уснама, а најдуже гледају оне обојене у црвено!

Лична хигијена

Фото: Профимедиа

 

Поменута анкета сајта Матцх.цом показала је да мушкарце при првом сусрету одбијају лош задах, непријатни мириси, прљави нокти...

 

Очи

Фото: Профимедиа

 

Очи су једна од првих ствари које мушкарци примећују на женама

Истраживање које је финансирао произвођач капи за очи Мурине и у ком је учествовало хиљаду мушкараца показало је да 70 процената мушкараца гледа жену у очи при првом контакту и стварању првог утиска, а на другом месту су се нашли њен осмех и груди.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".