У сада већ виралном ТикТок видеу, жена која је живела у кући у селу Грин Валеј, 50 километара јужно од Пеорије у Илиноису, САД, остала је шокирана након што је стару белешку писану пре 48 година пронашао нови власник куће, који је реновирао њену кућу из детињства. Поруку је писала када је била 14-годишња девојчица, и сакрила ју је у боци иза зида у дневном боравку.

Становник села Дакота Мохн објављао је радове у кући која је морала бити обновљена због пожара који се десио. Међутим, када је раздвојио зид дневне собе, видео је нашкрабане речи на којима је писало да се у једној рупи на зиду налази "белешка 29. септембра 1975."

Иза удубљења у зиду налазило се сандуче с боцом у којој је била порука написана на две странице, а коју је потписала Стефани Херон.

- Моја је екипа била тамо и рушила зид у дневном боравку куће. Чистио сам остатке, подигао поглед и видео натпис на зиду. Извадио сам боцу и прочитао поруку. Као да је та 14-годишња девојчица стајала тамо и разговарала с нама, вратила нас је готово пола века назад - открио је Мохн.

Шта је писало у поруци?

У поруци из боце која је нађена у кући из 1872- године писало је:

- За онога ко ово пронађе:

Данас је 29. септембар 1975. Моје име је Стефани Херон. Живим овде са својом мајком, оцем (Ернестом), Беки и са Валеријом.

Гералд Форд је председник. Госпођа Леј је наш сусед. Мама је трудна и беба треба да се роди сваког дана.

Колико знамо, ова је кућа направљена 1872. године. Преуређујемо кућу. Централна железница Илиноиса налази се на западној страни куће. Овде живимо осам година. Мој тата ради у "Цхицаго Нортхwестерн Раилроаду". Село Грин Валеј има око 650 људи.

Ја имам 14, Валерија 16, а Беки 12 година. Надам се да ћете имати пуно среће у овој кући. Стефани.

ПС: Моја мајка се зове Роси Херон. Она је медицинска сестра. Ради у дому за старије особе. Рођена је у Небраски. Она је јако добра мајка - писало је у поруци из 1975. године.

Након што је прочитао поруку, Мохн ју је одлучио да је подели на интернету у нади да ће пронаћи особу која ју је написала. Прича је брзо постала вирална након што је подељена у једном видеу на ТикТоку, а на крају је стигла и до саме Стефание.

Ко је Стефани Херон?

Стефани (61) је једна је од пет девојчица које су живеле са својим родитељима у тој старој кући у Грин Валеју од 1968. до одласка на факултет на Универзитет "Wестерн Иллиноис". Њени родитељи су тамо наставили да живе до 2002. године. Данас се презива Поит, има 61 годину, живи у Њујорку, удата је и петоро деце.

- Била сам шокирана, апсолутно шокирана, када сам чула за поруку. Искрено, све сам заборавила. Живот иде даље, године пролазе...

Не могу да верујем колико је ово дирнуло људе. Добила сам поруке од људи који ме се сећају као девојчице. Јављају ми се и учитељи који желе да њихови ученици сада учине исту ствар. Претпостављам да сам Фејсбук сензација - рекла је Стефани.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".