Бармен Веско Валчинов (32) признао је истражитељима да је убио свог пријатеља Кристијана Пејева, тако што га је ударио тегом у главу и забо му нож у леђа, али негира да му је раскомадао тело.

То је речено у Софијском градском суду, који је оптужене за злочин Валчинова и Константина Суботинова задржао у притвору. Валчинов је тражио да буде пуштен уз блажу меру да се брине о болесној мајци.

- Био сам у лошем стању. Ударио сам га, па подигао руке, нисам знао шта да радим - рекао је Валчинов суду.

Његова верзија је да су он и Пејев били партнери и да је сукоб почео малим спором.

- Нисам се крио. Жао ми је због онога што се догодило. Кајем се због онога што сам урадио и признајем кривицу - рекао је Валчинов.

 

 

Објашњава да се након злочина пријавио у хотел да размисли шта да ради.

- Очигледно је намеравао да прикрије трагове – рекли су тужиоци.

Према речима адвокатице Албене Асенове, која брани оптужене, тело Кристијана Пејева исекао је Константин Суботинов. Он се појавио пред Окружним судом у Софији због скривања посмртних остатака и рекао да је тело већ било исечено када је дошао.

Одвео полицију до остатака тела Пејева

Суботинов (24) је све признао форензичарима и лично их довео до језивих налаза у шуми изнад округа Бојана.

Суботинов ради на два места - шанкер је у познатој дискотеци где је упознао колегу шанкера Валчинова, а испоручује и храну купцима једне велике компаније.

алчинов је 8. августа убио свог пријатеља Пејева, коме је дуговао новац, у свом дому у Софији. Тело Пејева је затим раскомадано, а неки мекши делови тела бачени у WЦ шољу. Међутим, остале делове тела и главу је морао да сакрије негде другде.

 

 

Према речима тужиоца Иве Бојева на суду, Валчинов је убио и исекао тело Пејева, а онда искористио „помоћ од пријатеља“.

Делове тела у два аутомобила одвезли у шуму

Тело Кристијана Пејева су у два аутомобила превезли Валчинов, оптужен за убиство, и његов пријатељ Суботинов, који му је помогао да сакрије остатке.

Када је стигао у стан Валчинова, Константин Суботин је приметио трагове крви. Отворио је врата купатила и угледао ужасан призор. Затим је изашао на терасу и пушио цигарету за цигаретом 40 минута.

- Иако шокиран, помогао је Валчинову. Купили су лопату, средства за чишћење, џакове. Затим су се вратили и разврстали делове тела у различите вреће. Њих двојица су носили торбе, од којих су део утоварили у Суботинов аутомобил, а други део у такси - рекао је тужилац Бојев.

Два аутомобила су се одвезла према шуми изнад Бојанског округа. Такси се вратио, а два мушкарца су остала у шуми . Суботинов је почео да копа рупе лопатом. Ставили су делове тела у њих и маскирали место. Вреће са средствима за чишћење су ставили у друге рупе и затрпали их камењем. Кристијанове ствари су бацили у канте за смеће и одвезли се назад Константиновим мерцедесом.

Фото: Друштвене мреже

 

- Злочин је расветљен уз помоћ Суботинова. Он не даје објашњење зашто је помогао, али детаљно описује њихово деловање и кретање са Валчиновим - рекао је тужилац Бојев.

Према тужилаштву, Суботинов би требало да буде у притвору јер није на самом почетку убедио Валчинова да се преда, већ му је помогао да сакрије тело, иако је касније све испричао двојици оперативаца полиције који су га пронашли и саслушали.

Према њиховом сведочењу, блажу меру притвора тражио је адвокат Кристијан Мирчев, који брани Суботинова. Он је истакао да је његов клијент сарађивао са полицијом и све испричао, за разлику од Валчинова, који је давао варљиве одговоре.

Убио га због 1.000 евра?

Валчинов и Пејев, који има и америчко држављанство, покренули су заједнички бизнис са криптовалутама, а Пејев му је позајмио 2.000 лева, односно 1.000 евра, које је Валчинов требало да му врати.

41-годишњи Пејев, који је водио студио за масажу у центру Софије, нестао је 8. августа. Његов рођак га је два дана касније прогласио несталим. Тада су престонички криминолози започели истрагу о отмицама, као што је пракса у случајевима нестанака. Приметили су да су оба Пејева телефона била искључена од 8. августа, а један је пронађен бачен.

Тако су сазнали да је мушкарац највероватније жртва злочина. На камерама су пратили његово кретање и видели да је 8. августа са Валчиновим ушао у зграду где живи млађи мушкарац.

Фото: Друштвене мреже

 

Међутим, камере су показале да је након тога изашао само Валчинов, а од Пејева није било ни трага. Приметили су и да Валчинов више пута улази и излази, понекад и са пријатељем - Константином Суботиновим.

Због тога су обојицу привели и саслушали. 32-годишњи Валчинов је про све негирао, али је Суботинов детаљно описао шта се догодило. Он је објаснио да није знао за Вескову намеру да убије Пејева.

Валчинов му је рекао да жели да ради заједнички посао са Пејевим. Планирали су да рударе и тргује криптовалутама. Када је посао почео, Валчинов је морао да плати свом партнеру - морао је да му врати 2.000 лева, рекли су истражитељи.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

ЖЕНА ПРЕТИЛА, ПСОВАЛА МРТВУ ДЕЦУ И ТУКЛА ПРОДАВАЧИЦУ: Нападнута девојка у Обреновцу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".