Како Хина незванично сазнаје из добро обавештених извора, осумњичена је мајка двоје врло мале деце о којој сада брину њен супруг и мајка. Полицији је наводно прво признала злочин, али се у наставку поступка брани ћутањем.

Иначе, државно тужилаштво и карловачки истражни судија нису сагласни око притворских разлога. Жупанијско државно тужилаштво објавило је да је истражни судија само делимично прихватио њихов предлог за одређивањем истражног затвора, тј. само због страха од утицаја на сведоке, али не и због нарочито тешких околности кривичног дела, преноси Index.hr.

Државно тужилаштво уложило је жалбу у односу на тај део одбијеног предлога, уз образложење да је притварање тражило осим "због опасности од утицаја на сведоке и ради неометаног одвијања поступка за кривично дело за које је прописана казна дуготрајног затвора и код којег су околности дела посебно тешке".

Истражни судија карловачког Жупанијског суда Младен Косијер је своје становиште појаснио Хини речима да је кривична пријава поднета због сумње на почињење кривичног дела тешког убиства, али да се за сада не може знати хоће ли тако и остати, односно ради ли се заиста о тешком убиству или некој другој квалификацији.

Тек следе медицинска и психијатријска вештачења, подсетио је Косијер, истичући да су вештаци ти који би требало да утврде ради ли се у овом случају можда о постпорођајној депресији, а каже и да он за сада није нашао елементе за ставку "посебно тешких околности кривичног дела".

- Одредио сам истражни затвор, треба испитати супруга, мајку и друге сведоке а да осумњичена утиче на њих, али уз то још пуно тога треба утврдити, а вештачења неретко трају дуго - казао је судија.

Подсећамо, тело новорођенчета нађено је почетком августа у месту Прван Село код Перушића у сеоском бунару.

Пронашао га је сточар када је дошао да узме воду из бунара да би напојио стоку.

(Независне)

БОНУС ВИДЕО:

ЖЕНА ПРЕТИЛА, ПСОВАЛА МРТВУ ДЕЦУ И ТУКЛА ПРОДАВАЧИЦУ: Нападнута девојка у Обреновцу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".