Укупно је 70 летова отказано у среду због обилне кише и удара муња у централној Немачкој.

Велике количине воде накупиле су се у деловима писте остављајући путнике затворене у авионима. На друштвеним мрежама појавио се снимак из аеродрома на којој се виде авиони паркирани у дубокој води, док у позадини севају муње.

Појавиле су се и снимци на којима се види како се вода у потоцима слива по степеницама и кроз затворена врата на аеродрому.

Аеродромске услуге два су сата биле у застоју. Више од 23 планирана долазна лета у преусмерена су из Франкфурта због забране ноћних летова и ситуације с поплавама.

Како наводи ДW, према првим проценама Аеродрома Франкфурт, невременом је било погођено више од хиљаду путника. Немачка метеоролошка служба (ДWД) издала је претходно упозорење за целу покрајину Хесе.

Киша, олујни ветар и муње које су пратиле јаке грмљавинске олује узроковале су ангажман бројних ватрогасних станица у покрајини Хесе, где се и налази аеродром.

Између 20 и 23 сата по локалном времену, метеоролошка канцеларија саопштила је да је пало и до 60 литара по квадратном метру у неким деловима регије.

Метеоролози су забележили више од 25.000 муња у раздобљу од једног сата, пренели су медији.

БОНУС ВИДЕО:

ИНДИЈА: Више од 50 мртвих за 24 сата

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".