Он је позвао муслимане да се "пробуде" пре него што буде прекасно и заштите своју веру.

- Где су лидери муслиманских држава у овом тренутку? Зашто дозвољавају да се наше Свето писмо отворено гази и не предузимају никакве значајне мере да се заштите муслимани и исламска вера?! - упитао је чеченски лидер у видео обраћању на телеграму.

Кадиров је такође упитао лидере исламских земаља: да ли се заиста више плаше санкција САД и Европе од гнева Свемогућег Алаха?

- Позивам лидере исламских држава да се пробуде и учине све што је могуће да заштите нашу религију од сваке врсте злочиначког угњетавања - додао је он, истакавши да у противном "може бити касно".

 

 

Подсетимо, крајем јуна у главној џамији у Стокхолму један мушкарац у знак протеста поцепао је и запалио Куран. Око 200 људи гледало је ову акцију: човек је прво ишчупао странице из Курана, њима обрисао ципеле, затим у књигу ставио сланину и запалио је.

Фото: Танјуг/АП

 

Полиција је након тога ухапсила две особе – организатора спаљивања Курана, који је осумњичен за подстицање мржње према етничким групама и кршење забране о паљењу ватре на отвореном, док је друга особа приведена јер је покушала да га погоди каменом.

БОНУС ВИДЕО: 

РУСИЈА: Калашњиков представио нову верзију јуришне пушке АК-19

(Спутњик)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".