Милена је гостовала на Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи, на којем је филм "Траг дивљачи", у коме она глуми, освојио главну награду.


Глумица је у интервјуу за "Информер" детаље о филму и о свом животу, због чега се повукла са филмског платна после снимљеног филма "Ми нисмо анђели."

Сценарио за филм "Траг дивљачи" је састављен од три романа Милениног оца, чувеног редитеља Живојина Павловића: 

- Мој брат Ненад је све те романе укомпоновао у један сценарио и сјајно изрежирао. Снимали смо у Зајечару, а ја сам "глумила с акцентом", што је био велики изазов. Добила сам занимљиву улогу, играм локалну трачару Сибинку, која зна сва дешавања боље од полиције. Зајечар је татин завичај, детињство је провео у селу Вратарница. Снимали смо у родној кући његове маме, моје баке, и све ми је било емотивно.

Глумица је потом проговорила о њеном повлачењу и о новим пројектима у којима ће да игра: 

Фото: Петар Милошевић

 

- Стицајем околности нисам непрекидно радила на својој каријери, на филму и телевизији. Више сам била посвећена породици и позоришту, али враћам се. Добила сам понуду за један пројекат баш током овог фестивала и пуно ми је срце због тога. Не могу још да откривам о чему се ради.

Она је отворила душу и открила каква је сећања вежу за филм у ком је глумила девојку Николе Које, "Ми нисмо анђели":


- То је најлепши пројекат од свих на којима сам радила, не само зато што ми је први филм већ и због тога што је атмосфера била фантастична. Драгојевић је у том филму употребио филтере како би боје биле ружичасте и да би све било шареније. То је била иновација у српском филму. Назвао је то "ружичастим таласом" и мислио је да ће се снимати много таквих филмова.

 Милена је испричала и једну врло интересантну анегдоту са снимања: 


- Сећам се свега. Интересантно је било када смо снимали сцену у којој ми Бранка Катић показује албум са најбољим фрајерима Београда. Покаже на слику Срђана Драгојевића и каже: "Он је песник, данас му се жена породила и добио је сина." И заиста, док смо то снимали, њему се жена баш тада породила и добили су сина Матеја. Сећам се и да је Никола возио кола ногама, а Бранка тада није знала да вози па смо, када смо снимали вожњу на Калемегдану, имали каскадера.

Фото: Јутјуб принтскрин/Crnogorski Jutjuber

 

Прокоментарисала је и појављивање своје млађе колегинице Мирке Васиљевић у другом делу филма: 


- Мирка је краљица. Била је и тада опуштена као и сада, има шлифа за глуму и камера је воли.

Ипак, једна од емотивнијих сцена које памти је са другим колегом и из другог филма: 


- Када сам снимала филм "Андерграунд", била је једна сцена у којој је требало да плачем. Нисам се снашла јер сам била млада и никада до тада нисам имала такву сцену. Нисам умела да нађем емоцију и у томе ми је помогао Бора Тодоровић. Одвео ме је на страну, рекао ми пар ситница и открио неке од цака.

БОНУС ВИДЕО: