Milena je gostovala na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, na kojem je film "Trag divljači", u kome ona glumi, osvojio glavnu nagradu.


Glumica je u intervjuu za "Informer" detalje o filmu i o svom životu, zbog čega se povukla sa filmskog platna posle snimljenog filma "Mi nismo anđeli."

Scenario za film "Trag divljači" je sastavljen od tri romana Mileninog oca, čuvenog reditelja Živojina Pavlovića: 

- Moj brat Nenad je sve te romane ukomponovao u jedan scenario i sjajno izrežirao. Snimali smo u Zaječaru, a ja sam "glumila s akcentom", što je bio veliki izazov. Dobila sam zanimljivu ulogu, igram lokalnu tračaru Sibinku, koja zna sva dešavanja bolje od policije. Zaječar je tatin zavičaj, detinjstvo je proveo u selu Vratarnica. Snimali smo u rodnoj kući njegove mame, moje bake, i sve mi je bilo emotivno.

Glumica je potom progovorila o njenom povlačenju i o novim projektima u kojima će da igra: 

Foto: Petar Milošević

 

- Sticajem okolnosti nisam neprekidno radila na svojoj karijeri, na filmu i televiziji. Više sam bila posvećena porodici i pozorištu, ali vraćam se. Dobila sam ponudu za jedan projekat baš tokom ovog festivala i puno mi je srce zbog toga. Ne mogu još da otkrivam o čemu se radi.

Ona je otvorila dušu i otkrila kakva je sećanja vežu za film u kom je glumila devojku Nikole Koje, "Mi nismo anđeli":


- To je najlepši projekat od svih na kojima sam radila, ne samo zato što mi je prvi film već i zbog toga što je atmosfera bila fantastična. Dragojević je u tom filmu upotrebio filtere kako bi boje bile ružičaste i da bi sve bilo šarenije. To je bila inovacija u srpskom filmu. Nazvao je to "ružičastim talasom" i mislio je da će se snimati mnogo takvih filmova.

 Milena je ispričala i jednu vrlo interesantnu anegdotu sa snimanja: 


- Sećam se svega. Interesantno je bilo kada smo snimali scenu u kojoj mi Branka Katić pokazuje album sa najboljim frajerima Beograda. Pokaže na sliku Srđana Dragojevića i kaže: "On je pesnik, danas mu se žena porodila i dobio je sina." I zaista, dok smo to snimali, njemu se žena baš tada porodila i dobili su sina Mateja. Sećam se i da je Nikola vozio kola nogama, a Branka tada nije znala da vozi pa smo, kada smo snimali vožnju na Kalemegdanu, imali kaskadera.

Foto: Jutjub printskrin/Crnogorski Jutjuber

 

Prokomentarisala je i pojavljivanje svoje mlađe koleginice Mirke Vasiljević u drugom delu filma: 


- Mirka je kraljica. Bila je i tada opuštena kao i sada, ima šlifa za glumu i kamera je voli.

Ipak, jedna od emotivnijih scena koje pamti je sa drugim kolegom i iz drugog filma: 


- Kada sam snimala film "Andergraund", bila je jedna scena u kojoj je trebalo da plačem. Nisam se snašla jer sam bila mlada i nikada do tada nisam imala takvu scenu. Nisam umela da nađem emociju i u tome mi je pomogao Bora Todorović. Odveo me je na stranu, rekao mi par sitnica i otkrio neke od caka.

BONUS VIDEO: