Марина Немет је са свега 17 година крочила је испред камера и одмах добила главну улогу у чувеном филму "Љубавни живот Будимира Трајковића", у којем је играла улогу Мирјане у коју је Будимир био лудо заљубљен. Била је веома талентована и тенденцију да постане једна од најуспешнијих глумица, али судбина је имала другачије планове за њу.

Супруга режисера Ватрослава Мимица препознала је њен таленат за глуму још у основној школи, када је позива да у Загребу глуми једну од улога у његовом новом филму. Тада је мислила да је све то пролазна авантура, али ипак није било тако. Дошла је на филм и тамо остала.

Ипак, она се одлучила да након своје велике прве улоге направи паузу, али се касније више нигде није појављивала.

Тридесет година касније поново се вратила послу, али није била задовољна кинематографијом и улогама, па је опет ставила тачку на своју глумачку каријеру.

Симптоми опаке болести и прерана смрт

Средином 2010. године Марина је сасвим случајно на рутинском прегледу сазнала да болује од злоћудног тумора, а лекари за њу нису имали добре прогнозе. Убрзо је уследила операција која је требало да буде спас Неметовој, али живот је другачије режирао последње сцене њеног живота.

 

 

Битку са карциномом водила је у строгој тајности и никоме није желела да каже да болује, све до момента када то лекари нису саопштили њеним најближима када је Марина легла у болничку постељу. Карцином дојке није јој дозволио да настави са својим уметничким стваралаштвом.

Имала је јаке главобоље, које су биле праћене великом слабошћу, мучнинама и јаким бљеском испред очију, те је одлучила да потражи помоћ лекара. Након што је изашла из болнице, колегинице из позоришта одиграле су представу "Тартуффе", а сав новац зарађен од продаје улазница даровали су својој колегници. На представи се појавила како би се захвалила колегницама, али то је уједно било и последње њено појављивање у јавности. Болест је, била јача и 11. децембра 2010. године изгубила је битку са карциномом у 50-ој години живота.

БОНУС ВИДЕО: