Када се пилоту слошило, два копилота преузела су контролу над авионом и слетела на међународни аеродром Токумен, где су болничари ушли у авион и пружили прву помоц́ Андауру, али је он проглашен мртвим.

Покушавали да га реанимирају

Медицинска сестра, идентификована само као Исадора на друштвеним мрежама, рекла је да се придружила другој медицинској сестри и двојици лекара у покушају да оживи Андаура док је авион слетао. Иако каже да је посада дала све од себе да покуша да помогне, она тврди да импровизовани медицински тим није имао "потребне или довољне залихе" за реанимацију пилота.

Друга неименована путница рекла је да је авион полетео из Мајамија око 23 сата пре него што је један од копилота затражио медицинску помоц́.

Посада тражила помоћ

- После 40 минута пилот нас је питао да ли је лекар у авиону, не знамо шта се тамо десило - рекла је она. Жена је рекла да је стјуардеса питала путнике да ли неко има ствари које се користе за особе које зависе од инсулина.

- Рекли су нам да ћемо слетети јер се пилоту позлило и када смо стигли тражили су од нас да евакуишемо авион јер се ситуација погоршала - рекла је она.

Пилот је, како се наводи, био ожењен Вероником Андаур, која је преминула 2017. Пар је имао ћерку Софију Андаур.

(Дејли мејл)

БОНУС ВИДЕО: