Kada se pilotu slošilo, dva kopilota preuzela su kontrolu nad avionom i sletela na međunarodni aerodrom Tokumen, gde su bolničari ušli u avion i pružili prvu pomoć Andauru, ali je on proglašen mrtvim.

Pokušavali da ga reanimiraju

Medicinska sestra, identifikovana samo kao Isadora na društvenim mrežama, rekla je da se pridružila drugoj medicinskoj sestri i dvojici lekara u pokušaju da oživi Andaura dok je avion sletao. Iako kaže da je posada dala sve od sebe da pokuša da pomogne, ona tvrdi da improvizovani medicinski tim nije imao "potrebne ili dovoljne zalihe" za reanimaciju pilota.

Druga neimenovana putnica rekla je da je avion poleteo iz Majamija oko 23 sata pre nego što je jedan od kopilota zatražio medicinsku pomoć.

Posada tražila pomoć

- Posle 40 minuta pilot nas je pitao da li je lekar u avionu, ne znamo šta se tamo desilo - rekla je ona. Žena je rekla da je stjuardesa pitala putnike da li neko ima stvari koje se koriste za osobe koje zavise od insulina.

- Rekli su nam da ćemo sleteti jer se pilotu pozlilo i kada smo stigli tražili su od nas da evakuišemo avion jer se situacija pogoršala - rekla je ona.

Pilot je, kako se navodi, bio oženjen Veronikom Andaur, koja je preminula 2017. Par je imao ćerku Sofiju Andaur.

(Dejli mejl)

BONUS VIDEO: