Миле је ожењен певачицом Мартом Савић која је рођена у Врњаку, који је близу родног места певача. Милетова и Мартина ћерка  Елена не долази у родни кра оца, док старија дође. 

Према писању медија, Милетов старији брат Немања Китић је када су родитељи отишли у Америку преузео старатељство над њим и помогао му је да се одшколује.  

- Имао је 13 година кад су нам родитељи отишли у Америку. Ја сам тада живео у Сарајеву, где сам радио. Дошао сам по њега и повео га код себе. Он је тамо ишао у Техничку саобраћајну школу. Био је несташан, као и сви остали дечаци. Било је ту препирки, хоће да иде у школу, неће. Желео сам да настави да се образује, хтео сам да после средње школе иде на факултет у Љубљану. Међутим, он је отишао на то музичко образовање. Учио је са Јоцом Петковићем, почео је с кафанама, после је ишао у војску и кад се вратио, наставио је с музиком. Када је имао двадесетак година, отишао је на чувени фестивал Илиџа - започео је Немања разговор, па наставио:

Фото: Јутјуб принтскрин/ Mile Kitic

 

- Има једна анегдота. Долазим ја кући једно вече, а моја супруга плаче. Каже, Миле оставио писмо, отишао је од нас. Није прихватио што сам ја рекао да музика не може да буде занимање, да мора на факултет, па је побегао. Имао је један хотел, али Миле није имао личну карту и због тога није могао да узме собу. Отишао сам код свог другара у СУП и кажем му о чему се ради и тако се вратио Миле - прича фолкеров старији брат.

О певачу снајка Бојана је имала само речи хвале за певача: 

- Миле је брат мог покојног супруга. Овде је била кућа у којој је рођен. Када је он отишао, та кућа је срушена, и ово све је касније направљено. Имам поред њега још два девера. Он је заузет, али дође када год има времена. Види се да га вуче родно место. Има он овде пријатеље са којима се види. Није Елена никако долазила овде, Сања, његова друга ћерка, док је била млађа је долазила. Елену никако нисам видела, отишла је када је била беба. Причао ми је Миле да и Елена пева, поносна сам на њих. Он је био добро дете, баш добро дете. Када сам ја дошла у ову кућу, Миле је ишао у основну школу. Био је јако фино и паметно дете. Волео је да учи и свира гитару, свирао је и фрулу. Нисмо могли ни замислити да ће бити оваква звезда. Старији брат Немања му је доста помогао - рекла је Бојана за "Курир"

БОНУС ВИДЕО: