О улози Весне Станојевић у филму "Три карте за Холивуд" брујала је некадашња Југославија, а иако се појављивала и у филмовима "Последњи круг у Монци", "Тамна је ноћ", "Заборављени" и многим другим, о сценама које је имала са глумцем Браниславом Лечићем у филму поменутом на почетку причали су сви.

Иако се пре филма "Три карте за Холивуд" појављивала на филмском платну улога Руже јој је донела највећу популарност. Једном приликом и сама Весна прокоментарисала је сцена о којима се и данас прича.

Фото: Јутјуб принтскрин/Centar film

 

 

- Те сцене биле су пре љубавне, него секси, по мом мишљењу. А оне могу да буду тешке, лаке, захтевне, инспиративне, као и било које друге - објаснила је Весна и одговорила како је реаговала када су јој људи прилазили на улици и тврдили да је секс симбол Југославије:

- То ми је много смешно. Нисам себе никада тако доживљавала, нити сам имала прилике да коментар тог типа чујем током своје каријере у бившој Југославији. Можда зато што сам у то време играла доста различитих улога у позоришту, на телевизији, филму. Људима који су били упознати с мојим радом, та два филма у којима је било и љубавних сцена, нису представљала ништа друго осим мојих различитих глумачких задатака - изјавила је глумица.

Фото: Јутјуб принтскрин/Centar film

 

 

Весна је била и веома успешна позоришна глумица а колико је добра у свом послу најбоље говори то што је професорка глуме на факултету у Лондону.

- Нисам хтела да идем тамо да играм неке улоге које не бих играла овде само зато што је то велика продукција. И зато сам завршила постдипломске студије и радим као професор глуме. То ми је било креативно. Мене је занимало да одем на запад и да одрадим нешто што нисам могла да урадим овде. То је била велика жртва и наравно да је мени као глумици којој је каријера била у пуном успону био шок за систем. Човек се навикне и све нове ствари учи. Да се бори и доказује. С друге стране да сам остала овде вероватно бих се борила са другим неманима и то не би било једноставно - испричала је једном приликом за "Блиц" глумица.

- Човек када се измести из своје земље увек наилази на те фазе преиспитивања. То не мора да буде увек директно везано за посао. То је једноставно прилогађавање једној култури која је потпуно супротна од нас. Енглези и ми стварно немамо никакве везе. Све оно што може код нас, код њих не може и обрнуто. То преваспитавање и прихватање другог кода понашања. За њих смо ми пребучни. Ја сам за њих пребучна. У Србији ми кажу да сам превише стидљива. Е сада можете да замислите како неки бучни Србин може тамо да изледа. То су велика учења, велики изазови. Али то ми је велики тренинг, као спортисти. Мора у животу да постоји дрил да би човек могао да се помери даље - закључила је тада Весна.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: